Часник – це багаторічна трав’яниста рослина з сімейства Амарилісові. З давніх часів вирощуванням і культивацією цієї рослини займалися жителі Індії, середньої Азії, країн аравійського півострова і Єгипту.
Використовувати часник в медичних цілях люди стали практично відразу після свого першого знайомства з цією рослиною. Його застосовували у вигляді натурального засобу для імунітету під час будівництва пірамід, а Гіппократ, батько всієї західної медицини, призначав їсти часник для лікування майже всіх відомих на той момент захворювань.
В Індії ця трав’яниста рослина також була добре знайома, але при наявності величезного вибору інших приправ і спецій, в їжу часник практично не вживався. Зате індуси в повній мірі використали його цілющі властивості.
Чим же так корисний часник? Завдяки наявності в його складі багатьох біологічно активних компонентів, він дуже позитивно впливає на наш організм. Зокрема, часник використовують в якості натурального засобу для серця і судин, оскільки він сприяє швидкому виведенню «поганого» холестерину, тим самим попереджаючи розвиток цілого ряду захворювань серцево-судинної системи.
Крім цього, ця багаторічна трав’яниста рослина і різні фітопрепарати на її основі:
До всього вищепереліченого варто додати той факт, що часник є натуральним антиоксидантом і природним засобом від паразитів. Окремі біоактивні компоненти в складі даної рослини прискорюють виведення вільних радикалів з нашого організму, а також допомагають позбутися від кишкових паразитів.
У завершення розповіді про корисні властивості часнику необхідно згадати антисептичні та протизапальні властивості цієї рослини. Завдяки ний, його нерідко використовують для вирішення проблем з сечовидільною системою та додають в засоби для виведення натоптишів, лікування наривів і гнійних ран.
Незважаючи на величезний перелік позитивних якостей часнику, він має і ряд недоліків. В першу чергу необхідно враховувати, що цей рослинний продукт є досить агресивним і здатний викликати опік слизової оболонки.
Пошкодити їй можуть як біологічно активні компоненти екстракту часнику, так і викликане ними рясне виділення шлункового соку. Останнє особливо небезпечне для людей, які страждають від ряду захворювань шлунково-кишкового тракту:
Крім цього часник може викликати і ряд дрібних незручностей. Деякі речовини в його складі можуть стають причиною шкірних висипань, появи прищів і посилення симптомів мігрені.
І останнє, часник і натуральні БАД на його основі не рекомендується вживати в передопераційний і післяопераційний період, за винятком тих випадків, коли їх прийом був узгоджений з лікарем.
Якщо ж ви не маєте алергію на часник і не страждаєте від зазначених раніше хвороб шлунково-кишкового тракту, то рекомендуємо додати цю приправу в свій повсякденний раціон. А для тих, кого відлякує його неприємних запах, пропонуємо скористатися дієтичною добавкою на основі порошку часнику від відомого вітчизняного виробника натуральної косметики і фітопрепаратів – компанії Enjee.
У Вашому кошику поки що нічого немає