+38 (093) 356 65 99
+38 (063) 211 94 04
Передзвонити Вам?
0
Кошик

Що таке грибок стопи і чому він виникає?

Грибком стопи називають інфекційне захворювання, що виникає в результаті ураження шкірного покриву ступнів одноклітинними грибами. Вони використовують клітини епітелію і його придатків для підтримки своєї життєдіяльності та подальшого росту колонії. В результаті внутрішня структура і зовнішній вигляд інфікованих ділянок шкіри значно погіршується, змушуючи нас звертатися за допомогою до спеціальних засобів при грибкових захворюваннях і герпесі.

Основною причиною розвитку аналізованої хвороби є зараження нижньої поверхні стоп спорами грибків. Останні розташовуються на уражених клітинах епітелію інфікованої людини. Ці лусочки постійно відшаровуються, заражаючи поверхні, з якими контактували ступні. Коли грибок потрапляє на здорову шкіру, він починає швидко розмножуватися і створювати нові осередки поширення інфекції.

В цілому, якщо кількість грибкових спор невелика, а сам організм здоровий, то є непогані шанси не заразитися цим захворюванням. Але існує безліч внутрішніх та зовнішніх факторів, які підвищують ризик розвитку грибка стопи:

  • ослаблення імунітету через застуду чи авітаміноз;
  • різні захворювання, на зразок діабету, гепатиту, дерматиту;
  • надмірна вага і порушення роботи ендокринної системи;
  • проблеми з кровопостачанням стоп (варикозне розширення вен);
  • підвищена пітливість ніг та носіння непідходящого взуття;
  • недостатня гігієна стоп чи неправильний догляд за ногами;
  • надмірна сухість шкіри, наявність тріщин та інших ушкоджень;
  • ходіння босоніж на природі та в місцях громадського користування.

Згадане захворювання може виникнути у будь-якому віці, незалежно від статі. Однак варто враховувати, що діти хворіють на грибок стопи набагато рідше дорослих, а в основній групі ризику знаходяться чоловіки і люди похилого віку.

Основні симптоми грибкової інфекції стоп

У перші місяці після зараження захворювання може практично ніяк себе не проявляти, оскільки кількість уражених клітин невелика. А от із зростанням колонії починають виявлятися характерні ознаки грибка стопи.

Причини появи грибка стопи

Основними симптомами аналізованого інфекційного захворювання є:

  • неприємні відчуття між пальцями ніг та в основі стоп;
  • висип, почервоніння і подразнення шкірного покриву ступнів;
  • утворення пухких ділянок шкіри білого чи жовтого кольору;
  • пересихання епітелію, лущення, утворення тріщин;
  • поява бульбашок і виразок на стопах.

Залежно від індивідуальних особливостей та загального стану організму, частина з описаних ознак можуть бути відсутніми або виникати пізніше інших. Тому у разі виявлення одного або кількох наведених раніше симптомів грибка стопи, слід відразу ж скористатися відповідними доглядовими засобами, на кшталт протигрибкового тальку, кремів та гелів для ніг.

Якщо ж застосування спеціалізованої органічної косметики виявилося недостатнім для подолання проблеми, то обов'язково зверніться за консультацією до лікаря-дерматолога. Кваліфікований медичний співробітник допоможе з'ясувати, які фактори заважають позбутися грибка стопи і як можна їх усунути.

Ефективні засоби для профілактики грибка стопи

Щоб здійснити профілактику, прискорити одужання і знизити ризик повторного зараження грибковою інфекцією, рекомендуємо скористатися натуральними засобами для догляду за ногами від українського виробника органічної косметики та фітопрепаратів – ТОВ «Красота та Здоров’я».

Натуральні протигрибкові засоби Happy Feet

Прямо зараз в асортименті даної компанії є кілька ефективних і недорогих продуктів для профілактики і боротьби з грибком стопи:

  • Аерозоль для ніг Happy Feet Протигрибковий з екстрактом чайного дерева. Натуральні компоненти, що входять до складу спрею, створюють несприятливі умови для виникнення та подальшого розвитку грибкових інфекцій, а також усувають основні симптоми захворювання. Додатково аерозоль для ніг освіжає і дезодорує шкіру стоп.
  • Крем для ніг Happy Feet від запаху та поту з протигрибковим ефектом. Цей доглядовий засіб створений на основі екстрактів кори берези і цетрарії, олії кокосу, пантенолу, ефірних олій ялівцю та чайного дерева. З їх допомогою крем бореться з грибком стопи, нормалізує роботу потових залоз і усуває неприємний запах.
  • Тальк для ніг Happy Feet Протигрибковий (чайне дерево). Спеціально підібрана комбінація з тальку, саліцилової кислоти, рослинних екстрактів, жирних та ефірних олій пригнічує ріст одноклітинних грибів, добре освіжає і дезодорує стопи, не порушуючи природні процеси потовиділення.

Купити протигрибкову косметику для догляду за ногами Happy Feet за ціною виробника з доставкою у Харків, Суми, Київ, Рівне, Львів, Вінницю, Одесу та інші міста України можна у нашому інтернет-магазині товарів для краси та здоров'я.

Останні статті
Підписуйтесь на наш Telegram!
Новинки, Знижки! Секретні промокоди
Підписатися