+38 (093) 356 65 99
+38 (063) 211 94 04
Передзвонити Вам?
0
Кошик

Що таке йодид калію?

Йодистий калій – кристалічна сіль білого або прозорого кольору, отримана в лабораторії з йодистоводневої кислоти. Ця водорозчинна речовина неорганічного походження із солонувато-гірким смаком та без чітко вираженого запаху є додатковим джерелом йоду, який необхідний для нормального функціонування щитовидної залози.

Дієтичні добавки на основі калію йодиду допомагають уникнути нестачі зазначеного мікроелементу, тим самим стимулюючи вироблення важливих гормонів: трийодтироніну та тироксину. Ці речовини безпосередньо впливають на обмінні процеси в нашому організмі.

Крім участі в синтезі йодовмісних гормонів, йодид калію:

  • захищає щитовидну залозу від ушкоджень;
  • має протизапальну та відхаркувальну дію;
  • допомагає боротися із різними грибковими інфекціями.

Також варто згадати ще одну важливу властивість йодистого калію. Цей мікроелемент швидко засвоюється організмом (приблизно за 2 години) та блокує поглинання радіоактивних ізотопів йоду у разі підвищення загального радіаційного фону.

Важливо відмітити, що в останньому випадку біодобавки з високим вмістом йодиду калію необхідно приймати тільки у разі оголошення екстреної ситуації, оскільки надлишок йоду також може завдати шкоди і порушити роботу щитовидної залози.

Ознаки дефіциту та показання до застосування калію йодиду

Достовірно визначити нестачу йоду може кваліфікований медичний співробітник, а приводом для звернення до лікаря з наступним призначенням прийому БАД з йодидом калію можуть стати наступні симптоми:

  • проблеми із зубами, надмірна сухість шкіри, підвищене випадання локонів;
  • хронічна втома, підвищена стомлюваність, відчуття слабкості;
  • погіршення апетиту або різке та безпричинне збільшення ваги;
  • регулярні головні болі, погіршення пам’яті і слуху;
  • часті інфекційні та застудні захворювання.

Показаннями для додавання в свій раціон такого засобу для ендокринної системи частіше за все є запобігання розвитку та лікування різних захворювань щитовидної залози. В окремих випадках лікар може включити Йодицин або інший аналогічний препарат до складу комплексної програми по боротьбі з грибковими інфекціями, запальними процесами органів дихання і слинних залоз, офтальмологічними захворюваннями.

Купити йодид калію за ціною виробника з доставкою у Харків, Суми, Полтаву, Київ, Рівне, Львів та інші міста України можна у нашому інтернет-магазині органічної косметики та фітопрепаратів.

Останні статті
Підписуйтесь на наш Telegram!
Новинки, Знижки! Секретні промокоди
Підписатися