+38 (093) 356 65 99
+38 (063) 211 94 04
Передзвонити Вам?
0
Кошик

Беруші для стрільби – призначення та користь

Звуки пострілів та вибухів дуже шкідливі для незахищених берушами органів слуху. При знаходженні поблизу від стрілка гучність такого шуму дуже часто перевищує безпечну для людини позначку в 100 дБ. Втім, навіть на відстані такі звуки можуть завдавати певного дискомфорту і створювати додаткове навантаження на слухові рецептори.

Крім явних травм барабанної перетинки, шум інтенсивністю понад сотню децибелів запускає невидимі для неозброєного ока процеси всередині органів слуху. Надмірна напруга клітин внутрішнього вуха призводить до їх ушкодження і деградації. Як наслідок, частина рецепторів перестає виконувати свої безпосередні функції. Це призводить до розвитку приглухуватості, а при найнесприятливішому збігу обставин може стати причиною повної втрати слуху.

Беруші для стрільби допомагають частково або повністю вирішити цю проблему. Спеціальні вушні вкладиші зі спіненого пінопропілену або гіпоалергенного поліуретану здатні приглушити шум стрілянини та вибухів до безпечного рівня, тим самим:

  • знижуючи загальне навантаження на слуховий апарат;
  • зменшуючи ризик травмування середнього вуха;
  • дозволяючи зберегти гостроту слуху.

А ще затички для вух сприяють зниженню нервової напруги. Адже крім фізичного дискомфорту гучні звуки, особливо якщо це вибухи і постріли, серйозно впливають на психоемоційний стан. Якщо ж такий шум буде приглушений за допомогою спеціальних беруш для стрільби, то вплив згаданих дратівливих факторів на нервову систему буде помітно нижчим.

Найбільшу користь затички для вух приносять людям, які використовують вогнепальну зброю в силу робочої необхідності – військовим, стрільцям-спортсменам, співробітникам правоохоронних органів, працівникам тиру. Також подібні товари для комфорту та здоров'я часто використовують мисливці та громадяни, які регулярно стикаються зі звуками пострілів у повсякденному житті.

Корисність беруш для стрільби

Переваги і недоліки беруш для стрільби

Мабуть, головним плюсом згаданих вушних вкладишів є їх відносно низький цінник. І справді, якщо порівняти вартість різних засобів для захисту органів слуху, то з'ясується, що навіть найпростіші шумоподавляючі навушники коштують набагато дорожче за беруші для стрільби.

Крім невисокої ціни, класичні затички для вух мають й інші незаперечні переваги. Зокрема, подібні товари для комфорту та здоров'я:

  • Прості у використанні. Достатньо вставити беруші в слухові проходи і всі навколишні звуки стануть тихіше на вказане виробником значення шумоподавлення.
  • Зручні при носінні та транспортуванні. Вушні вкладиші щільно сидять у слухових каналах, не стирчать і не заважають, а компактний розмір затичок не створює проблем з їх зберіганням.
  • Безпечні. Для виготовлення беруш для стрільби MACK`S та інших брендів застосовуються гіпоалергенні матеріали, що не створюють додаткового тиску на вуха. Частіше за все це спінений пінопропілен або поліуретан.
  • Доступні для придбання у різних варіантах виконання. Великий вибір моделей вушних затичок дозволяє легко підібрати вкладиші потрібного типу, форми, кольору і розміру.

Асортимент беруш для стрільби MACK`S

Що ж до недоліків розглянутих засобів захисту органів слуху від звуків пострілів і вибухів, то їх зовсім небагато. До основних мінусів використання беруш для стрільби можна віднести індивідуальність застосування та підвищені вимоги до підтримки особистої гігієни і чистоти самих вкладишів.

Беруші постійно контактують зі шкірою, потом, вушною сіркою, які можуть стати причиною запалення або інфекційного захворювання у разі спільного застосування однієї пари затичок. Крім цього, між використаннями на поверхні вкладишів накопичується пил та бактерії. З урахування всіх перелічених факторів, щоб уникнути проблем зі здоров'ям при використанні беруш, слід ретельно стежити за чистотою вух, рук і вушних затичок.

Купити беруші для стрільби від відомого американського бренду MACK`S за доступною ціною з доставкою у Харків, Дніпро, Вінницю, Житомир, Луцьк та інші міста України можна у нашому інтернет-магазині товарів для краси та здоров'я.

Останні статті
Підписуйтесь на наш Telegram!
Новинки, Знижки! Секретні промокоди
Підписатися