+38 (093) 356 65 99
+38 (063) 211 94 04
Передзвонити Вам?
0
Кошик

Особливості догляду за діабетичною стопою

Цукровий діабет – один із найлютіших ворогів наших ніг. Це захворювання ендокринної системи порушує обмін речовин, насамперед вуглеводний, що негативно відображається на красі та здоров'ї стоп.

При діабеті значно зростає ймовірність ушкодження нервів і судин у нижніх кінцівках. Частіше за все це призводить до порушення кровопостачання стоп. Першим нестачу поживних речовин та кисню відчуває шкірний покрив:

  • епітелій грубіє і поступово втрачає чутливість;
  • виникають проблеми із загоєнням ушкоджень стоп;
  • шкіра на ногах частіше пересихає, лущиться, тріскається;
  • зростає ризик розвитку грибкових та бактеріальних інфекцій.

Як не допустити такого розвитку подій? Насправді, зробити це не дуже складно. Щоб поліпшити загальний стан ніг і полегшити наслідки від згаданого ендокринного захворювання, необхідно лише:

  • контролювати рівень цукру в крові, для чого можна скористатися спеціалізованими дієтичними добавками при діабеті;
  • ретельно доглядати шкіру стоп, у тому числі з використанням відповідних косметичних засобів, на зразок бальзаму для ніг Happy Feet.

Останній пункт не менш важливий, ніж підтримання оптимальної концентрації глюкози. Тільки правильний і регулярний догляд здатний запобігти появі серйозних ускладнень, таких як утворення трофічних виразок, інфекційного ураження тканин стоп, а при несприятливому збігу обставин – омертвіння тканин (гангрени).

Догляд за діабетичною стопою

Основні правила догляду за ногами при діабеті

Правило №1. Регулярно оглядайте стопи.

За наявності проблем із вуглеводним обміном будь-яке пошкодження ніг несе серйозну загрозу здоров'ю, а зниження чутливості нижніх кінцівок зменшує ймовірність їх виявлення без візуального спостереження.

Дуже важливо щодня проводити огляд діабетичної стопи та області шкіри між пальцями. У разі виявлення ран, мозолів, тріщин, їх необхідно негайно обробити відповідними засобами для догляду за ногами.

Якщо ж лікувально-профілактичні склади не можуть впоратися з поставленим перед ними завданням і спостерігається погіршення стану шкірного покриву стоп, то потрібно обов'язково звернутися до лікаря.

Правило №2. Підтримуйте потрібний рівень гігієни стоп.

Миття ніг з милом у теплій воді має стати звичкою і невід'ємним елементом повсякденного догляду. Після водних процедур стопи потрібно витирати насухо, не забуваючи видаляти вологу між пальцями.

Усі згадані дії слід проводити акуратно. Ослаблену нестачею поживних речовин шкіру можна легко пошкодити проявивши надмірну старанність, що погано позначиться як на зовнішньому вигляді, так і на здоров'ї стоп.

Також не забувайте щодня міняти шкарпетки і обробляти ноги антисептичними складами на кшталт спрею Теймурова у разі відвідування саун, басейнів, спортзалів чи інших місць громадського користування.

Доглядаємо стопи при діабеті

Правило №3. Користуйтеся натуральною доглядовою косметикою.

Різні аерозолі, бальзами, тальк, креми та гелі для ніг, що створені на основі інгредієнтів природного походження, покращують стан стоп при діабеті. Подібна доглядова косметика здатна:

  • наситити шкірний покрив поживними речовинами;
  • освіжити стопи та нормалізувати роботу потових залоз;
  • запобігти пересиханню і пом'якшити загрубілу шкіру ніг;
  • здійснити профілактику та усунути симптоми грибка стопи;
  • уповільнити розмноження бактерій і зміцнити місцевий імунітет;
  • помітно прискорити процеси загоєння пошкоджених тканин стоп.

До речі, купити бальзам для ніг при діабеті Happy Feet, а також багато інших засобів догляду за стопами можна в нашому інтернет-магазині товарів для краси та здоров'я.

Останні статті
Підписуйтесь на наш Telegram!
Новинки, Знижки! Секретні промокоди
Підписатися