+38 (093) 356 65 99
+38 (063) 211 94 04
Передзвонити Вам?
0
Кошик

Позитивний та негативний вплив сонячних променів

Настало довгоочікуване літо і багато хто вже з нетерпінням чекає гарної нагоди відвідати пляж, відправитися в поїздку на море або просто позасмагати на сонечку в будь-якому місці, що підходить для цих цілей.

Помірне перебування на сонці дуже корисне для людини, оскільки допомагає нам запобігти появи та розвитку:

  • хронічного неінфекційного ураження шкірного покриву (псоріазу);
  • кісткових захворювань, пов'язаних з нестачею низки вітамінів і мікроелементів у кістках;
  • атеросклерозу коронарних артерій, який є основною причиною виникнення ішемічної хвороби серця.

Крім усього іншого, сонячні ванни допомагають нам подолати депресію, а також набратися сил та енергії для нових звершень.

Однак приймати сонячні ванни варто з обережністю, оскільки невидиме людському оку інфрачервоне та ультрафіолетове випромінювання може завдати серйозної шкоди нашій шкірі, а також організму в цілому.

Головна небезпека літнього сонця – це ушкодження структури шкірного покриву. Під впливом проникаючих глибоко в шкіру сонячних променів деякі її компоненти (зокрема, колаген і еластин) починають поступово руйнуватися. Це призводить:

  • до пересихання шкірного покриву;
  • утворення пігментних плям;
  • появі неглибоких зморшок на шкірі.

Щоб уникнути негативних наслідків від прийому сонячних ванн, рекомендується уникати надмірно тривалого перебування на сонці, а також користуватися спеціальними засобами для захисту від сонця.

Як працює сонцезахисна косметика?

Сонцезахисні креми, масла для засмаги, емульсії та багато інших доглядових засобів з функцією SPF (Sun Protective Factor) є надійним захистом від сонячних променів.

У складі подібної косметики є спеціальні речовини, які виконують функції фільтрів ультрафіолетового випромінювання. Вони можуть бути різними за походженням:

  • хімічними;
  • фізичними;
  • природними.

Засоби для догляду за тілом на основі хімічних УФ-фільтрів містять бензофенони, саліцилати або інші компоненти, що поглинають надлишкове ультрафіолетове випромінювання. Вони дуже ефективні, погано змиваються водою, але мають певну межу фотопоглинання.

Креми на основі фізичних УФ-фільтрів більш безпечні для здоров'я, оскільки їх основний діючий компонент – найдрібніші частинки речовин мінерального походження. Оксиду цинку чи інші мінерали відбивають ультрафіолет, а не поглинають його. Проте разом з цим вони легко змиваються водою і за своєю ефективністю поступаються хімічним фільтрам.

Найкориснішою вважається натуральна косметика з природними світлофільтрами – олією та екстрактами різних рослин. Вони допомагають шкірі зберегти вологу та насичують її різними поживними речовинами. Природні УФ-фільтри досить слабко захищають епітелій від проникнення сонячних променів, тому їх рекомендується використовувати разом із фізичними чи хімічними фільтрами.

Купити SPF засоби та іншу сонцезахисну косметику за низькою ціною з доставкою по всій Україні можна в нашому інтернет-магазині.

Останні статті
Підписуйтесь на наш Telegram!
Новинки, Знижки! Секретні промокоди
Підписатися