+38 (093) 356 65 99
+38 (063) 211 94 04
Передзвонити Вам?
0
Кошик

Чи потрібні маски для волосся, якщо є бальзам-кондиціонер?

Напевно, майже всі представниці прекрасної половини людства знають, що для повноцінного догляду за волоссям крім шампуню необхідно використовувати бальзам-кондиціонер. Це засіб для догляду:

  • перешкоджає знебарвлення пасм;
  • допомагає закрити кератинові лусочки;
  • робить локони більш гладкими і м’якими.

Аналогічну дію надають і натуральні маски для волосся. Однак, на відміну від кондиціонерів, маски мають куди більш насичений і різноманітний склад. Завдяки йому вони не дублюють, а доповнюють дію звичайної косметики по догляду за волоссям.

Розберемо це питання більш детально. Всілякі бальзами-кондиціонери приводять пасма в порядок після їх очищення звичайним шампунем. Вони мають досить високий показник кислотно-лужного балансу. pH таких засобів часто знаходиться в межах від 4,5 до 5 одиниць. У зв’язку з цим кондиціонери для волосся здебільшого впливають на локони ззовні, практично не проникаючи в їх структуру. Вони допомагають закрити захисні волосяні лусочки, тим самим зміцнюючи волосся і роблячи його більш слухняним.

Ключові особливості натуральних масок для волосся

Що ж стосується різних масок, то pH таких засобів по догляду за волоссям частіш за все дорівнює 3,5-4 умовним одиницям. Це означає, що вони належать до групи більш кислотних розчинів, які здатні проникнути у внутрішні шари локонів і шкіри голови. Крім цього важливим моментом є дуже багатий склад масок для волосся.

У підсумку маємо те, що завдяки підвищеній кислотності і високій концентрації біологічно активних компонентів, маски:

  • забезпечують належне живлення пасм і волосяних цибулин;
  • сприяють підтримці оптимального pH-балансу локонів.
  • допомагають відновити внутрішню структуру волосся;
  • нормалізують роботу сальних і потових залоз.

Також існує окрема категорія масок-бальзамів для шкіри голови. Їх основна дія спрямована на поліпшення стану шкірний покриву волосистої частини голови. Водночас з цим, активні компоненти таких масок позитивно впливають і на локони, шляхом зміцнення їх коренів і доставкою необхідних поживних речовин волосяним цибулинам.

Так все ж маска або кондиціонер?

Для забезпечення належного догляду за локонами, вкрай бажано використовувати і бальзам-кондиціонер, і маски для волосся. Це пов’язано з тим, що обидва розглянутих засоба відрізняються за своїм складом, механізмом дії і частотою використання.

Маски для волосся потрібні для тривалого, інтенсивного, але не дуже частого догляду. Їх слід наносити на тривалий проміжок часу (близько 10-15 хвилин і більше). Частота застосування подібних засобів для догляду за волоссям може варіюватися від 1-2 разів на тиждень для звичайних живильних і зволожуючих, до 2-х разів на місяць для лікувальних.

Таким чином різні види масок ідеально справляються з тими завданнями, які не здатні вирішити звичайний кондиціонер, а саме – відновлення внутрішніх пошкоджень і живлення локонів.

У той же час різні бальзами-кондиціонери виконують не менш важливі функції. Вони допомагають захистити волосся від зовнішніх агресивних чинників і зробити їх більш гладкими, тим самим полегшуючи розчісування локонів.

Але головна перевага кондиціонера – його безпека при повсякденному використанні. Менш насичений біоактивними речовинами склад бальзаму-кондиціонера дає можливість застосовувати його після кожного миття голови, на відміну від тієї ж маски для волосся.

Останні статті
Підписуйтесь на наш Telegram!
Новинки, Знижки! Секретні промокоди
Підписатися