+38 (093) 356 65 99
+38 (063) 211 94 04
Передзвонити Вам?
0
Кошик

Корисні властивості валеріани

Валеріана – добре відомий у народі заспокійливий засіб, оскільки цей рослинний екстракт має яскраво виражену седативну дію.

Завдяки наявності у своєму складі великої кількості різних біологічно активних компонентів, валеріана допомагає знизити збудливість нервової системи та має досить сильну заспокійливу дію.

Частіше за все екстракт валеріани застосовується за перших ознак функціональних розладів нервової системи:

  • при регулярних стресах;
  • при порушеннях сну;
  • при підвищеній дратівливості.

Але важливо пам'ятати, що цей фітопрепарат не має миттєвої дії. Корисний ефект від прийому екстракту валеріани проявляється лише при його систематичному використанні.

Регулярний прийом цього натурального заспокійливого протягом 3-4 тижнів позитивно впливає на наш організм:

  • Покращує роботу серця та кровоносної системи в цілому. Тривале застосування валеріани дозволяє привести в норму серцевий ритм та знизити ризик виникнення аритмії.
  • Допомагає відновити нормальну роботу нервової системи. Завдяки цьому фітопрепарату ви зможете забути, що таке депресія, підвищена дратівливість та нервові розлади.
  • Прибирає відчуття тривожності та допомагає сконцентруватися на навчанні, роботі чи інших важливих речах. Це дозволяє краще засвоювати інформацію і підвищити працездатність.
  • Полегшує фазу засипання та забезпечує спокійний і глибокий сон. Екстракт валеріани не лише заспокоює думки, а й допомагає тілу розслабитись.

Але незважаючи на всі корисні властивості аналізованого засобу для нервової системи, у деяких ситуаціях необхідно утриматися від прийому валеріани.

Коли не варто приймати екстракт валеріани?

У першу чергу фітопрепарат не рекомендується приймати дітям віком до 12 років, а також жінкам у період вагітності та годування груддю.

Нервова система маленьких дітей продовжує активно розвиватися, тому будь-яке зовнішнє втручання в цей процес принесе більше шкоди, ніж користі. Що ж стосується вживання валеріани при вагітності, то тут варто враховувати фактор нестабільного гормонального фону майбутніх мам, на який рослинний екстракт майже ніяк не впливає.

Крім цього валеріану не варто приймати:

  • перебуваючи за кермом автомобіля або спецтехніки, оскільки ця біодобавка знижує увагу та концентрацію.
  • Разом із будь-якими алкогольними напоями. Екстракт валеріани не здатний послабити симптоми похмілля або позбавити головного болю. Більше того, він може посилити ефект сп'яніння.

На завершення варто сказати, що незважаючи на відсутність серйозної шкоди від регулярного вживання валеріани, не варто приймати її постійно.

Останні статті
Підписуйтесь на наш Telegram!
Новинки, Знижки! Секретні промокоди
Підписатися