+38 (093) 356 65 99
+38 (063) 211 94 04
Передзвонити Вам?
0
Кошик

Як підібрати протеїновий коктейль?

Протеїн і всілякі протеїнові коктейлі є одними з найбільш популярних товарів з категорії діетичні добавки для спортсменів. Подібні товари для здорового способу життя і довголіття активно використовують спортсмени, а також люди, які бажають скинути пару-трійку кілограм.

Сучасний ринок спортивного харчування здатний запропонувати кожному бажаючому величезну кількість найрізноманітніших білкових сумішей. У зв’язку з цим у багатьох виникає закономірне питання про те, як підібрати найбільш ефективний і корисний протеїновий коктейль?

Для початку варто зробити застереження, що купувати варто виключно якісні дієтичні добавки від відомих виробників. У нашому регіоні до таких можна сміливо віднести вітчизняного виробника натуральної косметики і фітопрепаратів – компанію ТОВ «Красота та Здоров’я».

Коли ви визначитесь з брендом, зверніть увагу на склад протеїнового коктейлю. Крім білкової маси в них можуть бути:

  • різні вітаміни і мінерали;
  • необхідні нашому організму амінокислоти;
  • допоміжні речовини (ароматизатори, підсолоджувачі та ін.).

Також деякі виробники можуть включати до складу розглянутих представників спортивного харчування генетично модифіковані інгредієнти і фарбувальні пігменти. При наявності альтернативі слід вибирати протеїнові коктейлі без подібних включень.

Ще одним важливим критерієм вибору є походження білкової маси в готовому продукті. Найбільш ефективним вважаються протеїни тваринного походження (молочні, яєчні, м’ясні і т. д.), Тому їх частіш за все обирають спортсмени. Рослинні білки мають меншу біологічну цінність, в порівнянні з тваринами. Однак ізолят соєвих протеїнів та інші аналогічні з’єднання краще підходять для стимуляції процесів спалювання жиру. Комбіновані ж варіанти з білкової маси різного походження можна використовувати і для набору м’язової маси, і для схуднення.

Основні правила прийому протеїнів

Протеїнові коктейлі – це не тільки натуральний засіб для нормалізації ваги і росту м’язів, а ще й цінна біологічно активна добавка до щоденного раціону. Їх можна застосовувати як додаткове джерело білка рослинного і тваринного походження, який сприяє нормалізації обмінних процесів, а також підтримці оптимального енергетичного балансу нашого організму.

Однак, незважаючи на досить високу біологічну сумісність і безпеку для здоров’я, важливо дотримуватися кількох простих правил вживання протеїнових коктейлів. Вони допоможуть уникнути негативних наслідків від вживання їжі, що дуже насичена білком.

Спочатку варто визначитися, з якою метою ви збираєтеся приймати протеїнові БАД – для нарощування м’язів, або для схуднення і підтримки організму в тонусі?

З метою набору маси денна норма білка розраховується за формулою 1,5-2 грами протеїну на 1 кг маси тіла. Необхідну кількість протеїну слід приймати у вигляді рідкого розчину, змішавши протеїновий порошок з водою або іншою рідиною. Правила вживання протеїнових коктейлів для нарощування м’язової тканини виглядають наступним чином:

  • вранці рекомендується пити сироватковий білок для швидкого насичення тканин необхідним макроелементом;
  • приблизно за годину до і півгодини після тренування слід приймати комбіновані протеїнові коктейлі;
  • перед сном варто випити білковий розчин з тривалим періодом всмоктування.

Що ж стосується прийому протеїну для нормалізації ваги і підтримки організму в тонусі, то в цьому випадку кількість необхідного білка розраховується за формулою 2-3 грами протеїну на кілограм маси тіла. Рекомендована форма прийому – рідка. Однак, для схуднення з метою зниження калорійності отриманого розчину білкову суміш слід розводити тільки водою, і нічим більше.

Під час дієти пити протеїнові коктейлі слід в другій половині дня, після прийому їжі. Допускається додатковий прийом у вечірній час. У разі ж занять спортом обідній прийом слід замінити на передтренувальний та післятренувальний.

Останні статті
Підписуйтесь на наш Telegram!
Новинки, Знижки! Секретні промокоди
Підписатися