+38 (093) 356 65 99
+38 (063) 211 94 04
Передзвонити Вам?
0
Кошик

Що таке міцелярна вода?

Міцелярна вода – це відносно молодий косметичний засіб, що активно застосовується для м'якого очищення шкіри. З'явилася вона на вітчизняному б'юті-ринку зовсім недавно, але вже встигла набути чималої популярності.

Вперше міцелярну воду почали використовувати у країнах Європейського Союзу. Косметологи розробили її для людей, які страждають на атопічний дерматит. За наявності хронічного запалення шкіри вмиватися звичайною водою вкрай не рекомендується. У ній міститься досить багато солей, які можуть нашкодити шкірі, ураженій екземою.

Міцелярна вода, на відміну від звичайної, очищена від більшості небезпечних для пошкодженої шкіри домішок. Більше того, вона містить у своєму складі особливі компоненти – міцели, які дуже добре справляються з видаленням забруднень із поверхні шкірного покриву.

Власне саме через них міцелярна вода стала не тільки популярним лікувально-профілактичним продуктом, а й ефективним засобом для видалення макіяжу.

Однак, навіть за наявності неабиякого попиту на міцелярну воду, існує безліч міфів про цей засіб для догляду за обличчям. Деякі з них правдивы, а інші – ні.

Правда та міфи про міцелярну воду

Міф 1. Міцелярна вода може видалити водостійку косметику.

Це справді так. Міцели є двокомпонентними частинками і мають одночасно гідрофільні і гідрофобні властивості. Тобто міцелярна вода розчиняється і у водній основі, і в жировій.

При нанесенні на шкіру гідрофобний фрагмент міцел вступає в активну взаємодію:

  • з залишками нанесеного макіяжу;
  • з секретом, що виділяється сальними залозами;
  • з іншими поверхневими забрудненнями шкіри.

В результаті утворюються стійкі з'єднання, які легко видаляються звичайним ватним диском. Завдяки цій властивості міцелярна вода чудово справляється зі зняттям будь-якої декоративної косметики, у тому числі водостійкої.

Міф 2. Міцелярна вода не підходить для сухої та зневодненої шкіри.

Насправді це не так. Такий доглядовий засіб добре розчиняє макіяж, але діє надзвичайно м'яко. Зокрема, міцелярна вода:

  • зберігає природний гідроліпідний баланс шкіри;
  • підходить для догляду за областю навколо очей;
  • абсолютно не сушить шкірний покрив;
  • не дратує шкіру.

Особливо варто згадати той факт, що у цьому засобі для догляду за обличчям відсутні штучні барвники, консерванти та інші поверхнево-активні речовини, які можуть підсушувати шкіру.

Міф 3. Міцелярну воду не слід змивати звичайною водою.

Абсолютна правда. Міцелярна вода Clean & Sujee або будь-який інший аналогічний доглядовий засіб не вимагає подальшого змивання. Хтось досі вважає, що залишки міцел на шкірі, можуть стати причиною появи подразнення чи запалення. Однак численні дерматологічні дослідження не підтверджують цю теорію.

Останні статті
Підписуйтесь на наш Telegram!
Новинки, Знижки! Секретні промокоди
Підписатися