+38 (093) 356 65 99
+38 (063) 211 94 04
Передзвонити Вам?
0
Кошик

Що таке мумійо високогірне?

Мумійо – біологічно активна речовина мінерального та органічного походження, що утворюється у природних порожнинах, а також на стінах печер та гротів високо у горах.

Зовні гірський віск найбільше схожий на смолу. Натуральне мумійо гірке на смак і має досить специфічний запах, який чимось нагадує запах нафти.

Примітний факт, зазначена речовина добре розчиняється у воді, залишаючи після себе тільки невеликий мінеральний осад. А ось у спирті гірський віск розчинити не вдасться.

Консистенція та колір мумійо залежить від конкретного місця формування. Воно може бути як крихким і розсипчастим, в’язким і тягучим чи досить жорстким і пластичним. Колір варіюється від жовто-коричневого до чорного.

У складі гірського воску присутні до 85 різних компонентів органічного та мінерального походження:

  • різні ефірні олії;
  • ряд корисних для людини амінокислот;
  • жирні кислоти тваринного походження;
  • всілякі мікроелементи (залізо, натрій та інші).

Крім цього, мумійо міститься водень, кисень, азот, вуглець і рідкісноземельні елементи (хром, олово, барій та інші). Останні часто представлені в дуже малих кількостях чи навіть у вигляді слідів.

Корисні властивості дієтичної добавки мумійо

За рахунок такого різноманітного складу, гірський віск дуже позитивно впливає на організм людини і активно використовується як натуральний загальнозміцнюючий засіб.

Різні біологічні активні добавки на основі високогірного мумійо:

  • уповільнюють процеси старіння;
  • нормалізують роботу шлунка та кишечника;
  • позитивно діють на серце та судини;
  • прискорюють процес синтезу клітин крові;
  • сприяють швидкому відновленню при травмах кісток.

Завдяки своїм високим антиоксидантним властивостям, гірський віск нейтралізує вільні радикали, які є головними винуватцями передчасного старіння тканин нашого тіла.

При попаданні до шлунково-кишкового тракту мумійо уповільнює виділення соляної кислоти, тим самим знижуючи рівень кислотності та допомагаючи відновити слизову оболонку шлунка.

Біологічно активні компоненти вказаного засобу для активного способу життя корисні і для кровоносної системи. Вони прискорюють виведення поганого холестерину і очищають судини від холестеринових бляшок, тим самим серйозно зменшуючи ризик інсульту.

Незамінний гірський віск і при наявності залізодефіцитної анемії, оскільки допомагає збільшити кількість еритроцитів у крові.

Одночасно з цим кальцій та деякі інші мінерали, які присутні у складі мумійо, беруть активну участь у формуванні кісткової тканини. Саме тому такі БАД рекомендують приймати при різноманітних ушкодженнях кісток.

Купити мумійо високогірне та багато інших товарів для краси та здоров’я за ціною виробника з доставкою по всій Україні можна у нашому онлайн-магазині натуральної косметики та фітопрепаратів.

Останні статті
Підписуйтесь на наш Telegram!
Новинки, Знижки! Секретні промокоди
Підписатися