+38 (093) 356 65 99
+38 (063) 211 94 04
Передзвонити Вам?
0
Кошик

У чому різниця між риб'ячим жиром і БАД Омега-3?

У свідомості простого городянина дієтичні добавки Омега-3 і риб’ячий жир представляються одним і тим же фітопрепаратом. Насправді ж – це не зовсім так.

Комплекс Омега-3 – це трикомпонентний БАД на основі вкрай важливих для тіла людини поліненасичених жирних кислот (ПНЖК):

  • Альфа-ліноленової.
  • Докозагексаєнової.
  • Ейкозапентаєнової.

Перша з перерахованих ПНЖК має рослинне походження. Її можна зустріти в складі насіння деяких рослин (льон, Чіа) і різних натуральних олій (обліпихової, конопляної і ін.). Основне призначення альфа-ліноленової кислоти – запобігання появи і подальшого розвитку серцево-судинних захворювань.

Докозагексаєнова поліненасичена жирна кислота. Зустрічається в різній жирній рибі (скумбрії, білузі, осетрових і т. д.). У нашому організмі це з’єднання:

  • входить до складу корисних ліпідів крові;
  • бере участь у розвитку когнітивних здібностей;
  • відповідає за нормальну роботу сітківки.

Основним джерелом ейкозапентаєнової ПНЖК служить холодноводна риба (оселедець, лосось і інші). Ця поліненасичена жирна кислота допомагає позбутися від «поганого» холестерину і знижує ймовірність розвитку ряду серцево-судинних захворювань.

Що ж стосується риб’ячого жиру, то він являє собою більш складне з’єднання. Його добувають безпосередньо з жирової тканини риб, переважно морських з нетривалим життєвим циклом (макруруса, пікші і інші представники сімейства тріскових). Останній пункт особливо важливий з тієї простої причини, що чим довше живе риба, тим більше токсичних речовин накопичується в її організмі.

Після додаткового очищення від сторонніх сполук, в риб’ячому жирі крім поліненасичених жирних кислот залишаються і інші корисні біоактивні компоненти. Наприклад, ті ж вітаміни групи А, D і Е.

Що краще: омега-3 або риб'ячий жир?

Остаточне рішення щодо вибору тієї чи іншої біологічно активної добавки повинен приймати ваш лікар. Він здатний:

  • оцінити стан кожного окремого пацієнта;
  • визначити який саме фітопрепарат варто придбати;
  • розрахувати необхідне дозування обраного БАД;
  • підібрати оптимальний термін застосування фітопрепарату.

Комплекс жирних кислот Омега-3 або Омега 3-6-9 частіше за все призначається при наявності дефіциту ПНЖК і відсутності браку вітамінів групи А і D, а також деяких інших біоактивних компонентів, які можна зустріти в складі звичайного риб’ячого жиру.

В іншому випадку вам порекомендують придбати саме останню дієтичну добавку.

Купити натуральний БАД Омега-3, або звичайний риб’ячий жир в капсулах або в рідкому вигляді за ціною виробника і з доставкою в Київ, Львів, Запоріжжя та інші міста України можна в нашому онлайн-магазині органічної косметики і товарів для здоров’я.

Останні статті
Підписуйтесь на наш Telegram!
Новинки, Знижки! Секретні промокоди
Підписатися