+38 (093) 356 65 99
+38 (063) 211 94 04
Передзвонити Вам?
0
Кошик

Що являє собою міцелярна вода і навіщо вона потрібна?

Міцелярна вода вважається одним із найцікавіших та найефективніших засобів для дбайливого очищення шкіри від різних забруднень, себуму (секрету сальних залоз), макіяжу.

Ще на початку минулого століття вчені виявили особливі поверхнево-активні речовини – міцели, які мають гарні жиророзчинні властивості. Ці сполуки здатні розщеплювати, зв'язувати та видаляти зі шкірного покриву стійкі до звичайної води забруднення, а також водостійкий макіяж.

Спочатку міцели практично не використовувалися для створення засобів для догляду за обличчям, але все змінилося в 90-х роках 20 століття. На той момент перед косметологами постало важливе завдання щодо створення універсального очищувального складу, що не викликає подразнення у людей з різними типами шкіри, у тому числі чутливою та проблемною.

Саме так з'явилася на світ міцелярна вода – водний розчин із міцелами. Таке поєднання активних компонентів забезпечує делікатне очищення епітелію:

  • міцели утворюють стійкі сполуки з жирами і залишками стійкої декоративної косметики;
  • вода змиває пов'язані міцелами речовини, водночас з цим видаляючи більш прості водорозчинні забруднення.

У складі згаданого доглядового засобу також можуть бути допоміжні інгредієнти, що відповідають за відновлення та підтримання здоров'я шкіри. Ось, наприклад, міцелярна вода Clean & Sujee від української компанії ТОВ «Красота та Здоров’я» містить оливкову олію, гліцерин та спеціальний комплекс натуральних компонентів для інтенсивного відновлення епітелію.

Міцелярна вода Clean & Sujee 100 та 200 мл

Корисні властивості міцелярної води

У деяких читачів може виникнути питання – а навіщо потрібно використовувати подібний засіб для догляду, коли є безліч найрізноманітніших гелів, пінок, лосьйонів для вмивання, а для проблемної шкіри можна взяти спеціалізований тонік для обличчя?

Безперечно, вся перерахована доглядова косметика здатна очистити шкіру, але якщо ви хочете досягти найкращих результатів, то без міцелярної води не обійтися.

Крім того, користь від цього косметичного складу робить його приємним доповненням до звичайного повсякденного догляду. Зокрема, міцелярна вода від брендів, що заслуговують на довіру:

  • робить шкіру більш м’якою;
  • дарує приємне відчуття свіжості;
  • підвищує ефективність подальшого догляду;
  • очищає пори та попереджає їх подальшу закупорку;
  • не сушить і викликає подразнення шкірного покриву.

Краще за все аналізований засіб для очищення шкіри проявляє себе у демакіяжі, видаляючи навіть найстійкішу декоративну косметику, а також у догляді за надмірно чутливим або атопічним (сухим і дратівливим) епітелієм.

Міцелярна вода – кращий засіб для очищення проблемної шкіри

Як правильно користуватися міцелярною водою?

Використовувати аналізований доглядовий засіб дуже просто. Стандартна процедура демакіяжу за допомогою міцелярної води виглядає так:

  • невелика кількість доглядового засобу наноситься на ватний диск;
  • далі він на півхвилини притискається до шкіри, щоб міцели встигли розчинити стійкий до води макіяж;
  • після цього залишки декоративної косметики можна видалити легкими рухами ватного диска.

Якщо ж перед вами стоїть завдання просто очистити шкіру від забруднень, то другий пункт можна сміливо пропускати та легкими дотиками ватного диска протерти обличчя, шию та зону декольте.

Змивати склад не потрібно, але для додаткового догляду та покращення стану епітелію, особливо за наявності проблемної шкіри, після нього варто нанести тонік від вугрів Clean & Sujee.

Обмежень щодо частоти використання міцелярної води немає. Класичний варіант застосування – 2 рази на день під час ранкового та вечірнього очищення шкіри. За необхідності засіб можна використовувати і вдень, якщо вам знадобиться виправити макіяж або просто видалити надлишки себуму, що особливо актуально в спекотну погоду.

Останні статті
Підписуйтесь на наш Telegram!
Новинки, Знижки! Секретні промокоди
Підписатися