+38 (093) 356 65 99
+38 (063) 211 94 04
Передзвонити Вам?
0
Кошик

Корисні властивості олії жожоба

Жожоба, вона ж симмонсія китайська – це різновид гіллястих вічнозелених чагарників, що ростуть у пустелях Північної Америки. Олія з плодів цієї рослини активно використовується в косметичній та фармацевтичній промисловості.

Косметична олія жожоба містить у своєму складі особливу амінокислоту, яка за своєю структурою та властивостями дуже нагадує колаген. Цей сполучний білок відповідає насамперед за надання нашій шкірі пружності та еластичності.

Крім корисних амінокислот олія з плодів жожоба багата на вітаміни групи Е. Вони є потужними антиоксидантами і дозволяють запобігти утворенню зморшок.

Також у маслі симмондсії присутні воскові ефіри. Подібні сполуки дуже схожі за складом на маслянисту жирну речовину, яку виділяють наші сальні залози. Саме тому вони легко проходять крізь пори і добре поглинаються шкірою.

Крім усього іншого рослинний екстракт плодів жожоба:

  • допомагає нейтралізувати негативну дію ультрафіолетових променів, що потрапляють на нашу шкіру і волосся;
  • надає можливість якомога довше зберегти молодість шкіри, уповільнюючи процеси її старіння;
  • активує природні регенераційні процеси та прискорює відновлення клітин епітелію;
  • робить локони більш гладкими, пригладжуючи окремі лусочки волосся;
  • зміцнює волосся по всій довжині, від кореня до кінчиків.

На окрему згадку заслуговують високі антибактеріальні властивості олії жожоба, завдяки яким її активно додають до складу різної натуральної косметики, дія якої спрямована на боротьбу зі шкірними захворюваннями.

Особливості застосування олії з плодів жожоба

Як і більшість інших масел, які використовуються в косметології, екстракт жожоба практично не застосовується у нерозбавленому вигляді. Частіше за все його:

  • змішують з базовою олією, наприклад з екстрактом кісточок винограду або мигдалю;
  • додають його в звичайні доглядову косметику, на зразок бальзамів і масок для волосся, кремів для обличчя та тіла.

Розведений у базовій олії екстракт плодів жожоба можна використовувати для догляду за обличчям. При регулярному нанесенні засобу на шкіру навколо очей, він дає розгладжує дрібні зморшки, а глибокі робить менш помітними.

Масла симмондії підходить і для очищення обличчя від косметики. Досить просто змочити ватний диск теплою олією та протерти ним шкіру. У цьому випадку ви не тільки очистите епітелій, але й зволожите його.

Розглянутий косметичний засіб можна використовувати і для відновлення епітелію після пошкоджень, наносячи масло жожоба на пересохлі губи та запалені ділянки шкіри.

Для догляду за волоссям екстракт плодів симмондсії розподіляють по локонах за допомогою дерев'яного гребеня. Крім того, пару крапель цієї олії, нанесеної на зволожене волосся, врятують їх від пошкоджень при термічній завивці або випрямленні волосся.

Купити косметичну олію жожоба, а також інші натуральні засоби для догляду за шкірою та волоссям можна в нашому інтернет-магазині товарів для краси і здоров'я.

Останні статті
Підписуйтесь на наш Telegram!
Новинки, Знижки! Секретні промокоди
Підписатися