+38 (093) 356 65 99
+38 (063) 211 94 04
Передзвонити Вам?
0
Кошик

Плюси і мінуси використання присипки для ніг

Сучасний ринок доглядової косметики пропонує дуже великий вибір різних засобів для боротьби з пітливістю стоп. На тлі різних кремів, бальзамів, аерозолів звичайний тальк для ніг виглядає досить блідо. Однак, насправді, він є вкрай ефективним косметичним засобом, який відмінно справляється із завданням підтримки сухості і чистоти стоп.

Вся справа в тому, що тальк – природний сорбент. Він без будь-яких труднощів здатний поглинати і утримувати в собі:

  • виділення потових залоз;
  • надлишки шкірного жиру;
  • неприємний запах.

Головна ж перевага тальку полягає в його натуральності. Переважна більшість спреїв і дезодорантів створені на основі штучних інгредієнтів, чого не можна сказати про талькові порошки. Останні являють собою подрібнений природний мінерал з однойменною назвою.

Крім натурального походження тальк для ніг має і деякі інші переваги перед багатьма іншими засобами для догляду за ногами. Зокрема, така присипка для стоп:

  • запобігає утворенню натоптишів, мозолів і тріщин;
  • не перешкоджає «диханню» шкірного покриву;
  • володіє антибактеріальними властивостями;
  • прискорює загоєння дрібних порізів;
  • допомагає позбутися від попрілостей;
  • добре справляється з грибком.

А ще натуральний тальк для ніг освітлює шкіру і захищає стопи від згубного впливу ультрафіолету, що особливо актуально при носінні відкритому взутті.

Аргументи проти використання талькового порошку для стоп

Крім безперечних плюсів, тальк для ніг має і деякі недоліки. Головний з них – незручність у використанні подібної натуральної косметики по догляду за ступнями.

Справа в тому, що надмірна кількість талькової пудри у взутті або на шкірі стопи здатна принести серйозні незручності при ходьбі, а в деяких випадках призвести до травмування стопи. Крім цього, якщо нанести занадто багато пудри на ноги, то вони стануть білими.

Також багато виробників косметичних засобів додають до складу тальку різні біологічно активні добавки для посилення вже наявних і надання йому нових корисних властивостей. У деяких випадках ці допоміжні речовини можуть викликати алергічну реакцію, або просто неприємно пахнути.

Втім, подолати всі перераховані недоліки не так вже й складно. Досить дотримуватися кількох простих правил щодо використання тальку для ніг, а також вибирати продукти з натуральним складом від перевірених брендів.

Для досягнення потрібного результату від застосування присипки для стоп:

  • не користуйтеся тальком для ніг занадто часто, досить 1-2 разів на день;
  • наносити пудру потрібно тільки на чисту і висушену шкіру, або на суху внутрішню поверхню взуття;
  • дотримуйтесь рекомендацій виробника щодо кількості нанесеного за раз талькового порошку.

Купити тальк для ніг за ціною виробника з доставкою в Київ, Дніпро, Запоріжжя, Одесу або будь-яке інше місто України можна в нашому інтернет-магазині товарів для здоров’я та натуральної косметики.

Останні статті
Підписуйтесь на наш Telegram!
Новинки, Знижки! Секретні промокоди
Підписатися