+38 (093) 356 65 99
+38 (063) 211 94 04
Передзвонити Вам?
0
Кошик

Як досягти ідеально рівної засмаги?

Якихось 100 років тому бронзовий і шоколадний відтінок шкіри, отриманий в результаті тривалого перебування під прямим сонячним промінням, вважався поганим тоном, оскільки означав, що людині доводиться багато працювати в полі або на вулиці. Але у 20-х роках минулого століття все змінилося.

На той час всесвітньо відомий французький модельєр Коко Шанель після подорожі до міста Канни повернулася дуже засмаглою. Мадемуазель Шанель і раніше не відрізнялася аристократичною білизною, оскільки любила приймати сонячні ванни, але цього разу її шкіра набула дуже насиченого бронзового кольору. Багато хто вирішив, що це новий модний тренд, який цілком прижився і підштовхнув багатьох виробників до ідеї створення спеціальних засобів для засмаги. Останні зберегли свою актуальність і сьогодні.

Сама по собі засмага – зовнішній індикатор спрацьовування природного захисту організму на збільшення надходження ультрафіолету. Потемніння шкірного покриву сигналізує про підвищене вироблення особливого пігменту-барвника, відомого під назву меланін. Це з'єднання поглинає частину ультрафіолетового випромінювання, захищаючи внутрішні органи від пошкодження.

При цьому, у разі відсутності зовнішнього подразника у вигляді сонячних променів протягом тривалого проміжку часу, процеси синтезу меланіну сповільнюються, а засмагла шкіра поступово оновлюється, повертаючи собі початковий відтінок.

Але тут є маленький аспект. Вироблення пігменту далеко не завжди відбувається рівномірно, що призводить до утворення нерівної засмаги, а це, погодьтеся, виглядає не дуже красиво. Втім, при дотриманні кількох простих правил і рекомендацій, досягти ідеально рівного золотистого відтінку шкіри все ж таки можна.

Основні правила рівної засмаги

4 правила рівномірної та безпечної засмаги

№1. Харчуйте правильно.

Здоровий та збалансований раціон корисний у будь-якій ситуації, у тому числі і для засмаги. Щоб прискорити вироблення меланіну та підвищити опірність організму до вільних радикалів, які неминуче утворюються під впливом ультрафіолету, дієтологи рекомендують додати до свого раціону:

  • рибу з високим вмістом поліненасичених жирних кислот Омега-3;
  • фрукти і овочі червоного або помаранчевого кольору, багаті на бета-каротин;
  • капусту, шпинат та іншу зелень з високими антиоксидантними властивостями.

Також вітається червоне м'ясо та яловича печінка. А на завершення трапези перед відвідуванням пляжу варто випити чаю, бажано зеленого, доповнивши його кількома шматочками чорного шоколаду.

№2. Підготуйте шкіру до прийому сонячних ванн.

Для цього варто очистити шкірний покрив від омертвілих клітин епітелію. Вони створюють додаткову перешкоду для УФ-променів і не дають отримати рівну засмагу в короткий термін. Щоб сонячні промені глибше і рівномірніше проникали в шкіру, скористайтеся скрабом для тіла. Пілінг можна зробити у салоні краси або провести самостійно в домашніх умовах.

№3. Використовуйте сонцезахисну косметику.

Забезпечити рівну та безпечну засмагу допоможуть:

  • крем, гель або інші SPF засоби з різним рівнем захисту від 20 до 55, залежно від типу шкіри;
  • масло-спрей для закріплення засмаги, яке необхідно наносити безпосередньо до та після прийому сонячних ванн;
  • молочко, крем, або аналогічний склад для зволоження і відновлення епітелію після перебування на сонці.

Щоб досягти максимального ефекту, варто використовувати всі перелічені різновиди доглядової косметики. До речі, замовити їх можна у нашому інтернет-магазині.

Догляд за шкірою для рівномірної засмаги

№4. Більше рухайтеся на сонце, а відпочивайте у тіні.

Під час руху вироблення меланіну відбувається рівномірніше на всіх ділянках шкірного покриву. Так, засмагнути можна і на шезлонгу, але щоб досягти максимально рівного бронзового відтінку бажано перебувати в русі – гуляти під прямим сонячним промінням, грати у волейбол або інші рухливі ігри.

Якщо ж ви хочете полежати та відпочити, то робити це варто в тіні. Пляжна парасолька, навіс чи листя дерев приховують вас від палючого сонця, але не завадять вам засмагнути, просто на це піде помітно більше часу.

Останні статті
Підписуйтесь на наш Telegram!
Новинки, Знижки! Секретні промокоди
Підписатися