+38 (093) 356 65 99
+38 (063) 211 94 04
Передзвонити Вам?
0
Кошик

Все, що потрібно знати про примулу вечірню

Примула вечірня, вона ж енотера або ослинник – дворічна трав’яниста рослина з сімейства Кіпрейних. Цей представник рослинного світу нашої планети має досить масивне коріння. Воно може досягати 15 сантиметрів в довжину і майже 5 см в діаметрі.

Практично половина життєвого циклу енотери доводиться на зростання кореневища. Лише ближче до другого року життя рослина випускає досить високе (до 2 метрів) і пряме стебло з часто зростаючим виймально-зубчастим листям. До того ж і корінь, і листя покриті короткими схожими на шерстинки волосками.

На вершині стебла розташовуються поодинокі двостатеві квіти насиченого жовтого кольору. Цвіте ослинник практично все літо. Бутони розпускаються ближче до заходу сонця, приблизно о 6-й годині вечора, а закриваються незадовго до сходу світила. Власне, саме тому рослина і отримало назву примула вечірня.

Для виготовлення різних БАД і натуральної косметики використовується масло енотери, що видобувається з висушеного насіння рослини шляхом екстракції за допомогою спеціальних органічних розчинників. Зрідка для цих цілей застосовують метод гарячого віджимання.

Корисні властивості олії примули вечірньої

Масло ослинника активно використовується як в медицині, так і в косметології.

У медичних цілях масло енотери цінується за наявність в його складі дуже важливого для нашого організму біологічно активного з’єднання, яке відноситься до групи «хороших» жирів. Йдеться про гамма-ліноленову кислоту. Власне, зустріти це з’єднання в природі можна лише в примулі вечірній та у грудному молоці.

Крім гамма-ліноленової, рослинний екстракт з насіння ослинника містить і інші корисні для людини органічні кислоти:

  • лінолеву;
  • олеїнову;
  • ейкозенову;
  • стеаринову;
  • пальмітинову;
  • альфа-ліноленову.

Таке поєднання біологічно активних компонентів надає маслу енотери антиатеросклеротичні, кардіопротекторні і антиоксидантні властивості. Крім цього, екстракт примули вечірньої допомагає нормалізувати ліпідний обмін, поліпшити стан шкіри і зміцнити нігті.

Але найголовніша властивість ослінніка полягає в стабілізації гормонального фону, що особливо важливо для жіночого здоров’я. Відновлення нормального балансу гормонів не тільки покращує самопочуття, але і полегшує передменструальний синдром, а також усуває симптоми раннього клімаксу.

З урахуванням всіх перерахованих властивостей масла енотери, нпатуральні БАД на його основі будуть вкрай корисні:

  • для запобігання розвитку різних хвороб серця і судин;
  • для профілактики передчасного старіння організму;
  • для поліпшення стану нігтів і шкіри;
  • для нервової системи.

Купити масло примули вечірньої за ціною виробника і з доставкою в Київ, Львів, Дніпро та інші міста України можна в нашому онлайн-магазині товарів для здоров’я та натуральної косметики.

Останні статті
Підписуйтесь на наш Telegram!
Новинки, Знижки! Секретні промокоди
Підписатися