+38 (093) 356 65 99
+38 (063) 211 94 04
Передзвонити Вам?
0
Кошик

Які вітаміни та мінерали входять до складу чорниці?

Чорниця – унікальний продукт, який поєднує в собі чудові смакові якості та користь для нашого організму, насамперед для органів зору.

Свіжі та заморожені ягоди чорниці, а також натуральні БАД на їх основі, містять у своєму складі величезну кількість корисних для нашого організму мікроелементів:

  • Вітамін К. Він бере активну участь у формуванні білка в серцевій та легеневій тканині, а також сприяє кращому засвоєнню кальцію.
  • Аскорбінову кислоту. Вітамін C є природним імуномодулятором, відповідає за відновлення кісткової тканини та допомагає покращити засвоєння заліза.
  • Вітаміни групи Е. Це натуральні антиоксиданти, які уповільнюють процеси старіння всіх клітин нашого організму. А ще вони знижують рівень цукру в крові та покращують проникність капілярів.
  • Біотин, піридоксин, пантотенову та нікотинову кислоту. Усі перелічені вітаміни групи В не тільки сприяють покращенню стану шкірного покриву, але й беруть участь у роботі різних внутрішніх органів та систем.
  • Кремній, кальцій, калій, магній, марганець, мідь. Всі ці мінерали необхідні тілу людини для підтримки свого нормального функціонування.

А ще цей засіб для зору багатий на дубильні речовини та пектин. Ці харчові волокна мають детоксикуючу дію, нормалізують обмінні процеси та відновлюють мікрофлору кишківника.

Корисні властивості чорниці

Ягоди чорниці та дієтичні добавки на її основі насамперед корисні для органів зору. Зокрема, вони допомагають:

  • захистити очі від втоми та роздратування;
  • зняти напругу із зорових рецепторів;
  • поліпшити процес адаптації зору до зміни освітленості;
  • зміцнити стінки кровоносних судин у очному яблуку;
  • усунути дефіцит вітамінів і мінералів.

Крім цього, чорниця добре відома своїми бактерицидними та протизапальними властивостями. Її рекомендують включати до свого повсякденного раціону в період сезонного зростання інфекційних захворювань.

Ще плоди чорниці та натуральні біодобавки на її основі допомагають провести делікатне очищення шлунково-кишкового тракту. Вони будуть однаково корисні і при запорі, і при проносі.

Чорницю можна вживати у свіжому, замороженому чи сушеному вигляді. Найбільша концентрація активних компонентів присутня саме в останньому різновиді засобу для зору, оскільки для отримання 100 грам сухого екстракту йде майже 1 кг свіжих ягід.

Купити плоди чорниці, а також натуральні БАД на їх основі за низькою ціною з доставкою в Київ, Харків, Одесу та іншим міста України можна в нашому онлайн-магазині натуральної косметики та товарів для здоров'я.

Останні статті
Підписуйтесь на наш Telegram!
Новинки, Знижки! Секретні промокоди
Підписатися