+38 (093) 356 65 99
+38 (063) 211 94 04
Передзвонити Вам?
0
Кошик

Чому на ногах з'являються натоптиші та мозолі?

Мозолі та натоптиші – огрубілі, затверділі та омертвілі ділянки шкіри, які частіше за все виникають на стопі. Ущільнення шкірного покриву з'являється в місцях, схильних до інтенсивного тиску або регулярного тертя.

Насправді утворення натоптишів та мозолів є природною захисною реакцією організму на часте пошкодження епітелію і підшкірних тканин. Цей пристосувальний механізм покликаний запобігти постійному травмуванню шкіри шляхом формування прошарку з ороговілих клітин епітелію. Він приймає на себе основне навантаження та створює сприятливі умови для нормального функціонування глибоких шарів шкірного покриву.

Причин появи мозолів та натоптишів досить багато. Необхідність у використанні спеціалізованих засобів для догляду за ногами може виникнути:

  • якщо ви любите ходити босоніж на вулиці;
  • через регулярну та тривалу ходьбу або біг;
  • при носінні незручного або погано зробленого взуття;
  • у разі ігнорування, або вибору неправильних шкарпеток;
  • у людей з надмірною вагою та громадян похилого віку.

Також ущільнення на шкірі ніг утворюються внаслідок неправильного чи недостатнього догляду за стопами, незбалансованого раціону, частого контакту з різними хімічними сполуками, що викликають пересихання шкірного покриву, низки захворювань опорно-рухового апарату та ендокринної системи.

З урахуванням всього сказаного раніше, можна зробити висновок, що самі по собі натоптиші та мозолі не становлять серйозної небезпеки для нашого здоров'я. Однак вони здатні завдати маси незручностей і дуже сильно зіпсувати зовнішній вигляд наших ніг, що особливо критично для представниць прекрасної половини людства. До речі, саме жінки більше за все страждають від натоптишів, оскільки набагато частіше носять незручне (але гарне) взуття і з цих міркувань далеко не завжди одягають шкарпетки.

Боремося з мозолями і натоптишами

Як видалити сухі мозолі та натоптиші на ногах?

Основним способом боротьби з ущільненнями епітелію на стопах є видалення дефекту. Зробити це можна за допомогою механічних засобів (пемзи, спеціальної щітки для пілінгу і т. д.), або скориставшись спеціальними бальзамами, кремами та гелями для ніг або іншою доглядовою косметикою.

Якщо ви хочете здійснити профілактику появи мозолів і натоптишів на ногах, а також позбутися вже утворившихся ущільнень шкіри на стопах, то рекомендуємо звернути увагу на продукцію з лінійки Happy Feet.

Прямо зараз згаданий бренд може запропонувати кожному охочому кілька натуральних засобів для догляду за проблемними ділянками шкіри на стопах:

  • Бальзами для ніг від мозолів та натоптишів з сечовиною або з цикорієм і живокостом. Обидва склади допомагають видалити ороговілі клітини епітелію, позбутися сухості, зробити шкіру більш м'якою, гладкою і еластичною, надати ногам відчуття легкості та комфорту.
  • Крем для ніг Happy Feet пом'якшення і загоєння від тріщин та мозолів з екстрактом алое вера. Він насичує шкіру вологою та поживними речовинами, робить стопи гладкими і оксамитовими на дотик, надає дезінфікуючу, освіжаючу та дезодоруючу дію.
  • Шкарпетки-маска для ніг відлущувальна. Ефективний засіб для експрес-догляду. Маска-шкарпетки дозволяє в короткий термін розгладити, пом'якшити і оновити суху, потріскану та мозолисту шкіру стоп.

Потрібно впоратися з невеликою кількістю мозолів та натоптишів? З цим завданням чудово впораються бальзами для ніг. У профілактичних цілях буде доречно використовувати крем з екстрактом алое, а при сильному огрубінні стоп варто скористатися шкарпетками-маскою.

Позбавляємося від натоптишів і мозолів на ногах

Купити доглядову косметику для ніг Happy Feet від мозолів та натоптишів за ціною виробника з доставкою у Харків, Полтаву, Дніпро, Одесу, Вінницю, Київ, Рівне, Львів та інші міста України можна у нашому інтернет-магазині товарів для краси та здоров'я.

Останні статті
Підписуйтесь на наш Telegram!
Новинки, Знижки! Секретні промокоди
Підписатися