+38 (093) 356 65 99
+38 (063) 211 94 04
Передзвонити Вам?
0
Кошик

Що таке і як працює чаша для місячних?

Менструальна чаша, ковпачок або капа – сучасний, екологічний та практичний засіб жіночої інтимної гігієни, основне призначення якого полягає у збиранні менструальних виділень.

Згаданий товар для комфорту та здоров'я носять всередині, як тампон. При цьому чаша для місячних працює за принципом накопичення рідини, а не її поглинання. Вона не пересушує слизову оболонку і вміщує набагато більше виділень.

На сьогоднішній день існує 2 різновиди менструальних кап:

  • одноразові ковпачки – дуже м'які та еластичні, оскільки зроблені з поліетилену, зовні вони дуже схожі на контрацептив-діафрагму;
  • багаторазові чаші – частіше за все виготовляються із медичного силікону, не настільки гнучкі, як попередній варіант, але придатні для повторного використання.

Найпоширенішим є 2-й тип представлених засобів жіночої інтимної гігієни, оскільки вони більш практичні та довговічні.

Силіконові чаші для місячних вводяться всередину, де вони збирають від 15 до 40 мл виділень, виймаються, випорожнюються та промиваються, після чого їх можна використовувати повторно. Щоб на поверхні ковпачка не накопичувалися бактерії, його потрібно час від часу мити з милом або сполоснути чистою водою та обробити антисептиком для рук.

Більшість менструальних чаш оснащуються обідком, який забезпечує їх щільне прилягання та відсутність протікання, а спеціальний хвостик або кільце на дні гарантує швидке і зручне вилучення виробу.

У чому плюси менструальної чаші?

Головною перевагою згаданих товарів для жіночої інтимної гігієни є їхня економічність. Звичайно, вартість подібних виробів дещо вища, ніж у пачки прокладок чи тампонів, але є один маленький нюанс. Чаші для місячних можуть використовуватись від 5 до 10 років. За такого тривалого застосування вони повністю себе окупають, причому неодноразово.

Крім економії коштів, менструальні чаші позитивно впливають на довкілля. Кожній жінці протягом життя потрібно близько 11 тисяч тампонів та прокладок. Після використання всі ці засоби особистої гігієни разом із одноразовими упаковками потрапляють на звалище. А при використанні силіконових ковпачків для збирання менструальної крові ви практично нічого не викидаєте, а значить суттєво скорочуєте кількість створеного сміття.

Менструальні чаші VS Тампони та прокладки

Також не варто скидати з рахунків безпеку та зручність у використанні подібних товарів для інтимного здоров'я. Менструальні чаші:

  • не створюють ефекту компресу, як прокладки;
  • дуже місткі, а значить дозволяють рідше відвідувати вбиральню;
  • не викликають незручності, пов'язані з намоканням хвостика тампона;
  • запобігають пересиханню слизової оболонки піхви;
  • не містять відбілювачів та інших шкідливих речовин;
  • не впливають на мікрофлору жіночих статевих органів.

На додаток до всього перерахованого раніше, чаші для місячних дуже добре захищають від протікання, не пропускають запах виділень, непомітні під одягом і чудово справляються з поставленими завданнями навіть під час фізичної активності.

Що ж до недоліків, то до суттєвих мінусів менструальних чаш можна віднести лише наявність труднощів з їх використанням разом з внутрішньоматковими контрацептивами, необхідність звикнути до застосування подібних засобів особистої гігієни та деякі труднощі з вибором відповідного виробу.

Як підібрати розмір менструальної чаші?

Більшість ковпачків для місячних поділяються на капи малого (S і M) та великого (L і XL) розміру.

  • Невеликі менструальні чаші підходять дівчатам до 30 років, які ще не пізнали радість материнства.
  • Великі чаші рекомендовані всім жінкам старше 30 років та молодшим дівчатам після народження дитини.

Крім загального розміру менструальної капи варто звернути увагу на її довжину. Занадто довгий ковпачок стирчатиме і створюватиме додаткові незручності, а при виборі дуже короткого виникнуть труднощі з вийманням чаші.

Щоб підібрати відповідний розмір, вам необхідно дізнатися висоту піхви. Визначити цей параметр можна при відвідуванні гінеколога або самостійно. В останньому випадку потрібно лише ввести палець у піхву і доторкнутися їм до шийки матки. Якщо ви легко дотягнулися до потрібного місця, то варто вибрати виріб коротше, а якщо палець увійшов біліший ніж на 2 фаланги, то беріть довший варіант.

Вибір менструальної чаші

Але є й простіший спосіб – треба лише купити менструальну чашу Жіночі секрети у нашому інтернет-магазині. Ці засоби інтимної гігієни підходять для всіх жінок. Виробник випускає 2 моделі згаданих товарів для комфорту та здоров'я:

  • класичні ковпачки для місячних;
  • менструальні чаші EVA з підвищеним захистом від протікання.

Обидві лінійки продуктів виготовляються в 2 розмірах S і L. Три чаші мають однаковий діаметр (46 мм) та висоту (72 мм), а їх обсяг становить 20 або 25 мл. Менструальна капа S розміру із класичної серії трохи менша. Її висота дорівнює 70 мм, діаметр – 44 мм, а об'єм лише 15 мл. Відмінний варіант для жінок молодше 30 років, які ще не народжували.

Останні статті
Підписуйтесь на наш Telegram!
Новинки, Знижки! Секретні промокоди
Підписатися