+38 (093) 356 65 99
+38 (063) 211 94 04
Передзвонити Вам?
0
Кошик

Як простіше перенести вірусну інфекцію?

Оманливо тепле весняне сонце, все ще закриті вікна, ослаблений після зими імунітет – всі ці фактори створюють чи не ідеальні умови для поширення вірусних інфекцій.

Зменшити ризик захворіти в цей період допоможе різноманітне та збалансоване харчування, а також використання спеціальних дієтичних добавок та профілактичних засобів. Це може бути:

  • імуномодулюючі препарати рослинного походження на кшталт вітаміну C та цитроімуналу;
  • назальні спреї Акварінол з хлоргексидином та різні краплі для догляду за носовою порожниною;
  • засоби для гігієнічного догляду за ротовою порожниною (Мальдігола, Хлорофілліпт та ін.);
  • інші засоби для профілактики ГРВІ у вигляді різних БАД на основі рослинних екстрактів.

Якщо ж збудники вірусних інфекцій все ж таки зуміли подолати захист нашого організму, то ці ж фітопрепарати здатні суттєво полегшити протікання застуди та прискорити процес одужання.

Крім допомоги нашій імунній системі, існує ще кілька досить простих та ефективних лайфхаків, які допомагають покращити власне самопочуття під час застуди та грипу, а також знизити ризик виникнення ускладнень.

5 лайфхаків для полегшення життя при застуді та грипі

Лайфхак №1. Перше і, мабуть, найголовніше – це відпочинок.

Безперечно, фізична активність суттєво знижує ймовірність захворіти. Однак, якщо ви все ж таки застудились, то вона ж буде гальмувати процес одужання. При гострій респіраторній вірусній інфекції нашому організму потрібні всі доступні ресурси для швидкого відновлення. Коли ж температура спаде, а самопочуття нормалізується, можна поступово повертатися до звичайних навантажень.

Лайфхак №2. Наступним пунктом йде провітрювання приміщень.

При розумному підході до цієї дії, ви не погіршите свій стан. Головне слідкуйте за своїми почуттями, якщо відчуваєте холод – відразу ж одягніться тепліше і випийте гарячого чаю. Провітрювати приміщення бажано часто, але без фанатизму. Хороший повітрообмін допомагає знизити концентрацію хвороботворних мікроорганізмів, що дозволяє організму швидко впоратися з інфекцією навіть без використання різних засобів проти застуди.

Лайфхак №3. Ще одна корисна порада – пийте більше рідини.

Для боротьби із застудою наш організм підвищує температуру тіла, що призводить до прискорення втрати вологи. За наявності загрози зневоднення наша імунна система змушена зменшує інтенсивність боротьби з ГРВІ. Саме тому дуже важливо уважно стежити за водним балансом та пити більше рідини. Підійдуть будь-які безалкогольні напої, але бажано уникати холодних, газованих або густих рідин (наприклад, томатного соку). У середньому за добу нам необхідно випивати приблизно 2,7 літра (жінкам) та 3,7 літра (чоловікам) рідини. Ця цифра включає всю вологу, що ми отримуємо, в тому числі і ту, яка надходить з різних продуктів та напоїв.

Лайфхак №4. Усувайте симптоми гострої респіраторної вірусної інфекції.

У цьому випадку усунути причину хвороби не вийде. З цим завданням наш організм повинен впоратися сам. Однак, терпіти закладеність носа, кашель та біль у горлі зовсім не обов'язково. З цими симптомами чудово справляються спеціальні краплі для носа, назальні спреї, фітосиропи і різні засоби від кашлю і грипу.

Лайфхак №5. Не захоплюйтесь народною медициною.

Гірчичний порошок, інгаляції та розтирання можуть як полегшити перебіг ГРВІ, так і погіршити ваш стан. Їх слід застосовувати дуже обережно, особливо коли йдеться про лікування застуди у дитини.

Останні статті
Підписуйтесь на наш Telegram!
Новинки, Знижки! Секретні промокоди
Підписатися