+38 (093) 356 65 99
+38 (063) 211 94 04
Передзвонити Вам?
0
Кошик

Амінокислоти – що це і як вони впливають на організм?

Амінокарбонові кислоти, більш відомі багатьом під назвою амінокислоти – природні органічні речовини, що складаються переважно з вуглецю, водню, кисню та азоту, а в деяких випадках мають у своєму складі й інші хімічні елементи.

Для людського організму амінокислоти є критично важливими. Насамперед вони використовуються у якості будівельного матеріалу для створення потрібних білків. Завдяки цьому амінокарбонові кислоти виконують велику кількість корисних функцій, найважливішими з яких є:

  • регулювання протікання різних обмінних процесів;
  • забезпечення справного функціонування імунної системи;
  • підтримання нормальної роботи мозку і нервових волокон;
  • стимулювання процесів відновлення та оновлення клітин;
  • підвищення швидкості набору м'язової маси і зниження ваги;
  • збільшення енергетичних запасів та підвищення витривалості.

Крім цього, згадані органічні сполуки позитивно впливають на печінку, шкіру, волосся, нігті, серцево-судинну і репродуктивну систему.

З урахуванням всього сказаного раніше стає зрозуміло, що амінокислоти необхідні для функціонування всього організму, починаючи з м'язів та нервової системи, закінчуючи шкірним покривом, а нестача деяких з них може призвести до серйозних проблем зі здоров'ям.

Основные разновидности аминокислот

Щоб наш організм функціонував правильно, йому потрібно близько 20 різних амінокарбонових кислот. Зазвичай їх поділяють на 3 великі групи:

  • незамінні;
  • умовно-незамінні;
  • замінні.

Незамінними амінокислотами називають сполуки, що не піддаються відтворенню в тілі людини. Фенілаланін, валін, лейцин та деякі інші речовини такого типу повинні надходити ззовні. Основні джерела цих сполук – продукти тваринного походження, молоко, риба, зернові та бобові, а також спеціалізовані БАД.

Біологічно активні добавки з амінокислотами

Друга група включає умовно-незамінні амінокарбонові кислоти на кшталт аргініну та його біодоступної форми L-аргініну. Ці сполуки виробляються в тілі людини, але в обмеженій кількості та за дотримання певних умов. Саме тому їх також бажано додавати до свого раціону.

До замінних амінокислот відносять сполуки, що виробляються тілом людини протягом усього її життя. Найбільш яскравими представниками цих біоактивних речовин є:

  • гліцин – нейромедіатор та важливий регулятор роботи нервової системи;
  • карнітин – відповідає за транспортування жирних кислот усередині клітин;
  • таурин – позитивно впливає на зір, нерви та серцево-судинну систему.

Однак, незважаючи на те, що замінні амінокислоти безперешкодно синтезуються нашим організмом, при інтенсивних фізичних і розумових навантаженнях їх може виявитися недостатньо для нормального функціонування всіх внутрішніх органів та систем.

Заповнити запас найбільш затребуваних амінокислот допоможуть спеціальні дієтичні добавки з аргініном, Л-карнітином, гліцином, L-теаніном, лецитином, таурином, GABA (гамма-аміномасляною кислотою). Купити такі біодобавки за доступною ціною з доставкою в Київ, Дніпро, Харків, Полтаву, Вінницю, Одесу та інші міста України можна у нашому інтернет-магазині органічної косметики і натуральних БАД.

Останні статті
Підписуйтесь на наш Telegram!
Новинки, Знижки! Секретні промокоди
Підписатися