+38 (093) 356 65 99
+38 (063) 211 94 04
Передзвонити Вам?
0
Кошик

Боремося з нестачею кальцію

Кальцій – дуже поширений та вкрай важливий мінерал. У тих чи інших пропорціях він присутній в організмі практично всіх представників тваринного та рослинного світу нашої планети.

У тілі людини та інших хребетних тварин більша частина кальцію сконцентрована в кістковій тканині та зубах. Втім, формування кісток – не єдина функція цього мікроалементу.

Іони кальцію беруть активну участь у нашій життєдіяльності. Зокрема, вони допомагають зупинити кровотечу, беручи участь у процесі згортання крові, а також є універсальними регуляторами:

  • скорочення м'язових волокон;
  • роботи механізму клітинних виділень (екзоцитозу).

Дефіцит кальцію насамперед позначається на зовнішньому вигляді нігтьових пластин, зубів та локонів. Але найнебезпечнішим для людини є зниження концентрації цього мінералу в кістковій тканині.

Через брак кальцію кістки стають менш міцними, а значить втрачають здатність витримувати інтенсивні навантаження і можуть зламатися навіть при незначній травмі.

На превеликий жаль, виявити дефіцит кальцію в організмі досить непросто, оскільки перші симптоми його нестачі виявляються далеко не відразу.

У зв'язку з цим кожному з нас потрібно стежити за своїм раціоном та забезпечити регулярне надходження кальцію до організму. Його можна отримати як зі звичайних продуктів, так і за допомогою відповідних БАД для кісток та суглобів, доступних для покупки практично в будь-якій аптеці або спеціалізованому інтернет-магазині.

Проводимо профілактику дефіциту кальцію

Щоб не зіткнутися з проблемою остеопорозу (зниження щільності та підвищення крихкості кісток) у відносно молодому віці, дуже важливо якомога раніше усунути дефіцит згаданого мінералу.

Якщо у вас немає серйозних проблем з кістковою тканиною, волоссям, нігтями та зубами здійснити профілактику дефіциту кальцію можна кількома способами:

  • додати до свого раціону кисломолочні та бобові продукти, зелені листові овочі та кунжут;
  • періодично приймати відповідні біодобавки (харчову крейду, таблетки кальцій D3 або ін.);
  • більше гуляти на свіжому повітрі, особливо у ясну погоду.

Останній пункт обов'язково потрібно комбінувати з попередніми. Річ у тім, що кальцій краще за все засвоюється разом з вітаміном D3, а вироблення організмом останнього відбувається лише при потраплянні сонячних променів на шкіру.

Проте, для цього процесу не обов'язково приймати сонячні ванни. Досить звичайних прогулянок у ясну чи похмуру погоду у будь-яку пору року.

Запастися продуктами, багатими на кальцій можна у звичайному магазині, а купити біодобавку кальцій D3, чарівну крейду Enjee або інші фітопрепарати з високим вмістом згаданого мінералу можна в нашому онлайн-магазині натуральної косметики і товарів для здоров'я.

Останні статті
Підписуйтесь на наш Telegram!
Новинки, Знижки! Секретні промокоди
Підписатися