+38 (093) 356 65 99
+38 (063) 211 94 04
Передзвонити Вам?
0
Кошик

Що являє собою ламінарія?

Ламінарія – один із різновидів бурих водоростей, придатних для вживання в їжу. Більш того, морська капуста є дуже корисним продуктом з високим вмістом йоду і дуже малою калорійністю. Її можна вживати у сирому, сушеному чи консервованому вигляді, або у формі БАД (біологічно активних добавок).

Зростає морська капуста на глибині близько 10-12 метрів у південних районах Японського та Охотського моря, у Карському і Білому морі, а також у деяких регіонах Тихого і Атлантичного океану.

Вважається, що першими познайомилися з ламінарією і почали вживати її в їжу жителі Японії. Власне і донині країна сонця, що сходить, є світовим лідером з виробництва морської капусти.

Всього відомо близько 30 різновидів цієї бурої водорості. Однак, для виготовлення косметики, деяких ліків та біодобавок, а також як продукт харчування використовується лише 5 видів ламінарії.

Корисні властивості морської капусти

Ламінарія, яку ми їмо або вживаємо у вигляді біологічно активних добавок, містить у своєму складі великий набір корисних мікро- і макроелементів:

  • фосфор і натрій;
  • залізо та магній;
  • велику кількість йоду;
  • вітаміни групи B, E, A, C і D.

Крім усього вищезгаданого в морській капусті містяться ентеросорбенти, речовини, які допомагають вивести шкідливі для організму сполуки та деякі хвороботворні мікроорганізми.

Завдяки такому складу лікарі рекомендують вживати ламінарію або натуральні БАД на її основі:

  • при порушеннях у роботі щитовидної залози;
  • для профілактики онкологічних захворювань;
  • з метою нормалізації обміну речовин та покращення роботи ШКТ.

А ще ламінарія, як і багато інших морських водоростей, є натуральним засобом для серця і судин. Вона допомагає зберегти еластичність артерій, тим самим знижуючи ризик розвитку атеросклерозу.

Кому буде корисна ламінарія і БАД на її основі?

Основною функцією морської капусти та біодобавок на її основі є насичення нашого організму вітамінами і мінералами, насамперед – йодом.

Ця мінеральна речовина необхідна:

  • вагітним жінкам і годуючим мамам;
  • організму дитини, що активно росте та розвивається;
  • людям з підвищеною розумовою і фізичною активністю;
  • громадянам з діагностованою дисфункцією щитовидної залози.

Важливо відзначити, що органічний йод у складі морської капусти та БАД Ламінарія Enjee набагато краще засвоюється нашим організмом, ніж інші йодовмісні фармацевтичні засоби.

Для підтримки необхідного рівня йоду в організмі лікарі-дієтологи рекомендують вживати близько 30-40 грам морської капусти на день, або скористатися відповідними біодобавками. Тривалість курсу прийому БАД та частота його повтору визначається індивідуально під час консультації з лікарем.

Останні статті
Підписуйтесь на наш Telegram!
Новинки, Знижки! Секретні промокоди
Підписатися