+38 (093) 356 65 99
+38 (063) 211 94 04
Передзвонити Вам?
0
Кошик

Олія виноградної кісточки – склад та корисні властивості

Олія з кісточок винограду – один з найпопулярніших природних засобів для догляду за обличчям і тілом. Жителі Стародавньої Греції активно використовували екстракт із насіння винограду в косметичних цілях і навіть дали йому досить амбіційну назву – «еліксир молодості». Втім, сучасна наука довела, що ця олія дійсно допомагає зберегти молодість шкіри.

На сьогоднішній день вичавки з кісточок винограду можна зустріти у складі найрізноманітніших доглядових засобів. Зокрема, цей рослинний компонент застосовується для створення органічних масок для обличчя, натуральних бальзамів для волосся та моделюючих кремів для тіла.

Склад олії виноградних кісточок досить різноманітний. У ньому присутні:

  • Кілька видів корисних для людини кислот. Наприклад, лінолева, олеїнова та пальмітинова.
  • Різні вітаміни. У насінні винограду особливо багато вітамінів групи E.
  • Багато потрібних нашій шкірі мікроелементів.

Біологічно активні речовини, що містяться в олії з виноградних кісточок, позитивно впливають на шкірний покрив. Вони допомагають організму виробляти більше колагену та еластину, від яких залежить еластичність та пружність клітин епітелію.

Крім цього олія виноградної кісточки відмінно вбирається в шкіру і проникає в найглибші шари епітелію, насичуючи їх необхідними поживними речовинами, а також допомагає:

  • у боротьбі з целюлітом на початковій стадії його утворення;
  • нормалізувати циркуляцію крові у підшкірному просторі;
  • усунути основні прояви куперозу.

Крім цього, подібна косметична олія здатна відновити сухе і рощеоджене волосся, а також повернути природну красу пошкодженим нігтям.

Особливості застосування олії з кісточок винограду

Рослинний екстракт можна використовувати як у чистому вигляді, так і у складі самостійно приготовлених косметичних засобів: маски для волосся та обличчя, крему для тіла, масажного масла та ін.

У разі застосування олії з виноградних кісточок у якості натурального доглядового засібу для обличчя, воно допоможе швидко та ефективно:

  • усунути причини сухості шкіри;
  • нормалізувати ліпідний баланс клітин епітелію.

Олія з насіння винограду підходить для звичайного та антицелюлітного масажу. На проблемні ділянки тіла наноситься кілька крапель ефірного масла і втираються в шкіру легкими масажними рухами. Для досягнення максимального ефекту рекомендується попередньо прийняти гарячу ванну або відвідати сауну, щоб поживні речовини краще вбралися в шкіру.

Для догляду за локонами рекомендується використовувати олію виноградної кісточки у складі маски для волосся. Його втирають у шкіру голови і наносять на корені та кінчики локонів, а через деякий час просто змивають натуральним шампунем.

А ще масло виноградної кісточки можна використовувати:

  • замість звичайного бальзаму для губ;
  • в якості доглядового засобу для нігтів;
  • для прискорення загоєння тріщин на шкірі.

Також розглянута олія дуже добре справляється зі зняття макіяжу. Для цього достатньо нанести невелику кількість екстракту із виноградних кісточок на ватний диск та протерти шкіру. Вмиватися після процедури зовсім не обов'язково, оскільки олія добре зволожує шкіру.

Останні статті
Підписуйтесь на наш Telegram!
Новинки, Знижки! Секретні промокоди
Підписатися