+38 (093) 356 65 99
+38 (063) 211 94 04
Передзвонити Вам?
0
Кошик

Що таке маски для волосся і навіщо вони потрібні?

Багато представниць прекрасної половини людства вважають, що їм не потрібні ніякі бальзами і маски для волосся. На жаль, далеко не завжди це твердження підтверджується на практиці, оскільки звичайний шампунь не може забезпечити належний догляд за нашими локонами.

Так само як і шкіра, волосся потребує певного набору поживних речовин, зволожуючих компонентів, а також різних мікроелементів для нормального росту та відновлення своєї внутрішньої структури.

Маска для волосся – це спеціалізований засіб для догляду за локонами та шкірою голови, основне призначення якого полягає в насиченні епітелію та волосяних цибулин необхідними біоактивними компонентами. Регулярне використання такого доглядового засобу дає можливість:

  • зволожити волосся та шкіру голови;
  • забезпечити належне живлення локонів;
  • зменшити інтенсивність випадання волосся;
  • зробити локони більш м’якими та слухняними.

На відміну від кондиціонера для волосся, біологічно активні компоненти масок легко проникають у внутрішні шари епідермісу, що значно підвищує їх ефективність. Щоправда, це має і зворотний бік медалі.

Більшість масок для волосся не рекомендується використовувати для повсякденного догляду, тоді як бальзам-кондиціонер ідеально підходить для цих цілей. Втім, деякі виробники органічних засобів по догляду за волоссям частково змогли подолати цей недолік. Відмінним прикладом можуть стати натуральні маски для волосся Enjee.

Правила використання масок для волосся

Основним моментом у застосуванні будь-якої маски для волосся є регулярність її використання. Проводити доглядові процедури з косметичним засобом слід 1-3 рази на тиждень залежно від стану ваших локонів. Помітні результати від використання маски для волосся з'являться приблизно за 1-2 місяці.

Щоб підвищити ефективність догляду та швидше досягти необхідних результатів, дотримуйтесь кількох простих правил:

  • Перш ніж приступити до процедури, попередньо добре розчешіть локони.
  • Наступний етап – очищення. Для миття голови краще використовувати натуральний шампунь.
  • Перед нанесенням маски для волосся дайте локонам трохи просохнути.
  • Розподіліть доглядовий засіб по всій довжині волосся, після чого скористайтеся гребінцем із широкими зубцями.
  • За наявності локонів, схильних до підвищеної жирності, маску бажано наносити на відстані 2 см від шкіри голови.
  • Далі одягніть спеціальну поліетиленову шапочку і оберніть навколо голови рушник.
  • Через 10-15 хвилин маску для волосся можна змивати, ретельно промиваючи кінчики локонів.

Також не забувайте виконувати інструкції із застосування, вказані на упаковці. Деякі маски для волосся слід наносити на повністю висушені локони, інші можуть вимагати дотримуватися певного температурного режиму під час використання.

Важливий момент! Не залишайте маску на волоссі довше терміну, вказаного на етикетці, і не використовуйте її щодня. Надмірна старанність у цьому питанні може зашкодити вашим локонам.

Останні статті
Підписуйтесь на наш Telegram!
Новинки, Знижки! Секретні промокоди
Підписатися