+38 (093) 356 65 99
+38 (063) 211 94 04
Передзвонити Вам?
0
Кошик

Ботанічний опис шавлії лікарської

Шавлія – багаторічний напівчагарник із сімейства ясноткових. На сьогоднішній день існує десятки різних видів цієї трав'янистої рослини, серед яких є і шавлія лікарська. Останній нерідко використовується для приготування різних натуральних засобів від кашлю та грипу.

Зовні шавлія лікарська відрізняється від інших різновидів напівчагарників такого роду багаторічних трав'янистих рослин:

  • Її висота досягає позначки 70-80 сантиметрів.
  • Колір самого напівчагарника – зеленувато-сизий.
  • Аромат – різкий, яскравий і добре помітний.
  • Смак – гіркий з пряним післясмаком.

Коренева система шавлії досить розгалужена. Пряме стебло рослини має чотиригранний перетин і густо усіяний листям. Верхня частина кореневища та нижні ділянки стебла покриті корою. Верхівка ж напівчагарника зберігає трав'янисту форму.

На зворотному боці великого і зморшкуватого листя шавлії лікарської присутні дрібнокомірчасті прожилки. Довжина кожного листа варіюється в межах від 5 до 9 см. Колір змінюється від сірувато-зеленого відтінку до сріблястого. Останній з'являється за рахунок суцільного покриття листа тонкими і короткими волосками.

Палітра кольорів квітів шавлії дуже насичена і складається з різних відтінків блакитного. Самі квіти досить великі і кріпляться до стебла кільцеподібно. На одній висоті можуть розташовуватися від 1 до 5 квіток, які утворюють хибні мутовки.

Плоди аналізованої трав'янистої рослини – горішки округлої форми. Поверхня плодів гладка, колір темно-бурий.

Для створення біологічно активних добавок та інших фітопрепаратів використовуються практично всі частини рослини. Крім цього, шавлію нерідко можна зустріти у складі доглядової косметики та різноманітних ароматичних товарів.

Шавлія – натуральний засіб від кашлю та застуди

Протягом багатьох століть шавлію активно використовують для профілактики простудних захворювань та відновлення нормального функціонування верхніх дихальних шляхів.

Сама по собі шавлія лікарська та фітопрепарати на її основі є природними антибіотиками та спазмолітиками. Крім цього, ця трав'яниста рослина:

  • прискорює загоєння ран;
  • допомагає усунути запалення;
  • надає відхаркувальну дію;
  • має антисептичні властивості.

Сьогодні настойки, таблетки, фіточаї на основі шавлії лікарської можуть використовуватися як ефективний дезінфікуючий, відхаркувальний, спазмолітичний та заспокійливий засіб.

Частіше за все шавлія лікарська та фітопрепарати на її основі застосовуються для лікування та профілактики:

  • запалення верхніх дихальних шляхів;
  • різних пошкоджень шкірного покриву;
  • захворювань шлунково-кишкового тракту;
  • хвороб сечогінного міхура та прямого відділу кишечника.

Купити таблетки шавлії лікарської за низькою ціною з доставкою у Київ, Дніпро, Суми та інші міста України можна в нашому інтернет-магазині натуральної косметики та товарів для здоров'я Enjee.

Останні статті
Шавлія в таблетках 24 шт
Шавлія в таблетках 24 шт  

46,20 грн

Шавлія в таблетках 8 шт
Шавлія в таблетках 8 шт  

12,60 грн

Підписуйтесь на наш Telegram!
Новинки, Знижки! Секретні промокоди
Підписатися