+38 (093) 356 65 99
+38 (063) 211 94 04
Передзвонити Вам?
0
Кошик

Чим відрізняється шампунь для дітей та дорослих?

Багато хто знає, що волосся і шкіра голови дитини досить сильно відрізняється від локонів дорослої людини. Волосся малюка виділяється своєю м'якістю та шовковистістю. При цьому шкірний покрив дитини досить тонкий, оскільки він знаходиться на стадії формування, а природний захисний бар'єр на поверхні епітелію зовсім відсутній.

Саме тому локони і шкіра голови дитини потребує дуже дбайливого догляду. Різні поверхнево-активні речовини і бактерії, які не дуже страшні дорослому організму, можуть завдати серйозної шкоди малюку.

Для догляду за волоссям дитини педіатри рекомендують використовувати спеціальну дитячу косметику для ванни та купання, яка створена на основі рослинних компонентів. При правильному підході до догляду за локонами і шкірою голови малюка, його волосся виросте абсолютно здоровим і густим.

Між собою дорослі та дитячі шампуні відрізняються досить сильно:

  • доглядова косметика для дитини має знижений рівень водневого показника – рН=4,5 замість 5,5;
  • у шампунях для новонароджених відсутні компоненти, здатні викликати сильну алергічну реакцію;
  • багато дитячих засобів для миття голови не дратує шкіру і слизову оболонку очей.

А ще хороші дитячі шампуні та гелі для купання містять у своєму складі різні вітаміни (зокрема, вітаміни групи E) та натуральні рослинні екстракти (наприклад, вичавки із зародків пшениці).

На що потрібно звернути увагу при виборі дитячого шампуню?

Головною відмінною рисою якісної дитячої косметики є безпечний та гіпоалергенний склад. Правильно підібраний дитячий шампунь дуже м'яко і делікатно очищає волосся, а також допомагає захистити чутливу шкіру малюка від негативних впливів зовнішнього середовища.

У зв'язку з цим, при виборі шампуню для дитини молодим мамам і татам рекомендується звертати увагу:

  • На склад доглядового засобу. Якщо там присутні сульфати, парабени чи силікони, то такий шампунь вибирати не варто.
  • На його рівень кислотності. Для дітей рекомендується вибирати косметичні продукти з нейтральним рівнем pH. Він повинен дорівнювати 4,5, а не 5,5, як у звичайних шампунях.
  • На колір і аромат. Різкі запахи та насичені кольори – явний маркер присутності синтетичних барвників і ароматизаторів. Віддавайте перевагу прозорим дитячим шампуням зі слабким ароматом.
  • На термін придатності товару. Варто пам'ятати, що чим довше зберігається косметичний засіб, тим більше в ньому різних консервантів.

Дотримуючись усіх перерахованих вище правил, ви легко зможете забезпечити своєму малюку максимально дбайливий і делікатний догляд за волоссям і шкірою голови, а його локони завжди будуть м'якими, легкими та шовковистими.

Останні статті
Підписуйтесь на наш Telegram!
Новинки, Знижки! Секретні промокоди
Підписатися