+38 (093) 356 65 99
+38 (063) 211 94 04
Передзвонити Вам?
0
Кошик

Що являє собою сухий шампунь?

Сухий шампунь – ефективний засіб для надання волоссю свіжості без використання води. Спеціальний порошковий концентрат, який і утворює цей доглядовий засіб, легко очищає локони від жиру і поту, повертаючи зачісці об'єм і прекрасний зовнішній вигляд.

Більшість сухих шампунів містять у своєму складі:

  • звичайне борошно;
  • рисовий або кукурудзяний крохмаль;
  • тальк, який використовується також у дитячих присипках;
  • натуральні ароматизатори або синтетичні запашки.

Використовувати сухі компоненти для надання свіжості та об'єму локонам здогадалися ще в XV столітті, але в сучасному вигляді цей продукт з'явився на полицях магазинів лише в 40-х роках минулого століття.

Сьогодні ж сухий шампунь є досить популярним і водночас дуже неоднозначним засобом для догляду за волоссям. Його досить активно рекламують, випускаючи яскраві ролики з шампунями-спреями або порошками, а на просторах інтернету можна легко зустріти безліч як позитивних, так і негативних відгуків про цей косметичний продукт.

Плюси та мінуси сухого шампуню для волосся

Відразу слід зазначити, що сухі шампуні не є повноцінною заміною звичайних засобів для очищення волосся і шкіри голови. Його основне призначення – швидко надати зачісці привабливого вигляду, проте з цим завданням шампунь-аерозоль справляється на відмінно.

Власне, головна перевага сухого шампуню якраз і полягає у його миттєвій дії. Він освіжає волосся за лічені хвилини! При цьому ефект від використання такого доглядового засобу буде добре помітний навіть через 3 дні після останнього миття голови, а також при повторному застосуванні.

Натуральні сухі шампуні Enjee:

  • делікатно видаляють жир та забруднення з локонів;
  • повертають їм початковий обсяг;
  • надають волоссю приємного аромату.

Деякі представники подібних органічних шампунів можуть містити у своєму складі допоміжні біологічно активні компоненти рослинного походження, які дбають про волосся та шкіру голови.

Що ж стосується мінусів сухих шампунів, то їх не так вже й багато:

  • Насамперед слід пам'ятати, що такий доглядовий засіб не є заміною звичайного миття голови.
  • Також варто знати міру у використанні шампунів-аерозолів, оскільки надмірна кількість порошкового концентрату на волоссі погіршить його зовнішній вигляд.
  • Жінкам з темним волоссям рекомендується купувати спеціалізовані сухі шампуні, щоб після нанесення вони не виділялися на тлі локонів.

Шампуні-спреї є відмінними помічниками в ситуаціях, коли немає можливості або достатньої кількості часу просто помити голову звичайним шампунем. Користуватися їми чи ні – вирішувати вам.

Останні статті
Підписуйтесь на наш Telegram!
Новинки, Знижки! Секретні промокоди
Підписатися