+38 (093) 356 65 99
+38 (063) 211 94 04
Передзвонити Вам?
0
Кошик

Корисні властивості зеленого чаю

Сьогодні чай, підданий мінімальній ферментації, можна сміливо вважати одним із найпопулярніших напоїв у всьому світі. У Китаї про користь зеленого чаю знали ще з давніх-давен, але світове визнання він отримав відносно недавно.

Щоправда, відразу варто зазначити, що сам по собі цей напій не є лікарським засобом від усіх хвороб. Однак, це не скасовує той факт, що зелений чай має безліч позитивних властивостей. Саме завдяки ним його часто сприймають як натуральну біодобавку до повсякденного раціону.

Згаданий напій позитивно впливає на наш організм. Достовірно відомо, що зелений чай:

  • Приносить користь серцево-судинній системі, допомагаючи очистити судини від жирів, що накопичилися на стінках, і підвищуючи їхню еластичність.
  • Надає допомогу шлунково-кишковому тракту. Зокрема, він ефективно бореться з хвороботворними мікроорганізмами та прискорює виведення токсичних речовин.
  • Покращує роботу центральної нервової системи та допомагає подолати стрес. А ще зелений чай загострює роботу деяких ділянок нервової системи, тим самим дозволяючи краще засвоювати нову інформацію.
  • Здійснює профілактику утворення доброякісних та злоякісних пухлин. Високі антиоксидантні властивості цього напою допомагають нівелювати негативний вплив вільних радикалів на наш організм.
  • Покращує стан локонів, нігтьових пластин, зубів та кісток. У складі зеленого чаю присутні вітаміни та мінерали, які беруть участь у формуванні кісткової тканини, волосся, нігтів та зубної емалі.

А ще чай, підданий мінімальній обробці, здатний надати посильну допомогу у загоєнні ран та опіків. У ньому міститься чимала кількість танінів, які мають протизапальну, антибактеріальну та кровоспинну дію. За потреби міцно заварений зелений чай можна використовувати замість перекису водню.

Кому не рекомендується пити зелений чай?

Незважаючи на всі свої корисні властивості, напій, що розглядається, або рослинний екстракт на його основі може нанести певний шкоду нашому організму.

Утриматися від вживання слабоферментованого чаю слід громадянам:

  • з діагностованою хворобою очей (наприклад, глаукомою);
  • хворим на порушення режиму сну та неспання;
  • хворим на гострі форми ниркових захворювань;
  • з виразкою шлунка або дванадцятипалої кишки;
  • з діагностованою нестачею заліза.

Також від зеленого чаю необхідно відмовитись у разі наявності алергічної реакції організму на кофеїн чи іншу речовину, що входять до складу цього напою чи БАД.

Придбати натуральний рослинний екстракт зеленого чаю у формі капсул за низькою ціною з доставкою по Києву, Харкову, Львову або будь-якому іншому місту України можна в інтернет-магазині товарів для краси та здоров'я Enjee.

Останні статті
Підписуйтесь на наш Telegram!
Новинки, Знижки! Секретні промокоди
Підписатися