+38 (093) 356 65 99
+38 (063) 211 94 04
Передзвонити Вам?
0
Кошик

Переваги та недоліки органічних шампунів

Натуральними прийнято вважати шампуні, створені на основі різних органічних компонентів, частіше за все рослинного походження. Такі засоби для догляду за волоссям не завдають шкоди локонам, оскільки в їхньому складі відсутні агресивні поверхнево-активні речовини. Зокрема, сульфати, силікони та парабени.

Як і будь-який інший доглядовий засіб, натуральний шампунь має низку незаперечних переваг, а також певні недоліки, що витікають з цих самих переваг.

До позитивних моментів використання шампунів для волосся без сульфатів та парабенів можна сміливо віднести наступні пункти:

  • Безпека. У їхньому складі відсутні синтетичні віддушки, барвники, консерванти та інші хімічні сполуки, які можуть пошкодити структуру локонів та погіршити стан шкіри голови.
  • Можливість регулярного застосування. М'які ПАР та різні природні компоненти дозволяють використовувати натуральні шампуні для волосся на постійній основі без побоювання нашкодити своєму здоров'ю.
  • Поліпшення загального стану локонів. У складі органічних шампунів присутні всілякі рослинні екстракти, натуральні олії та інші корисні мікроелементи, які живлять волосся, роблячи його більш міцним, гладким і шовковистим.
  • Універсальність у використанні. Переважна більшість натуральних шампунів добре підходять для всіх типів волосся. Більш того, подібні засоби по догляду за волоссям можна використовувати навіть при пошкоджених локонах, не побоюючись погіршити їх стан ще сильніше.

Що ж стосується негативних моментів застосування органічних шампунів для волосся, то їх не так вже й багато. Вони виражаються підвищеною витратою доглядового засобу, а також більш високою ціною.

Як вибрати натуральний шампунь для волосся?

Якщо ви хочете купити дійсно якісний шампунь без сульфатів та парабенів, то вам обов'язково слід звернути увагу на кілька важливих деталей:

  • Упаковка. Флакон з шампунем повинен бути виготовлений із непрозорого матеріалу, щоб активні компоненти шампуню не зазнавали згубної дії прямих сонячних променів. Бажано, щоб на горловині пляшечки була нанесена захисна плівка.
  • Термін придатності. На превеликий жаль, практично вся органічна косметика має дуже обмежений термін зберігання – 12 місяців. Якщо ж термін придатності шампуню, бальзамів і масок для волосся перевищує позначку в 1 рік, то в його складі однозначно присутні консерванти.
  • Склад. Мабуть, найголовніший із усіх перерахованих критеріїв вибору. У хороших органічних засобах для догляду за локонами першими у списку йдуть інгредієнти рослинного походження (олії, екстракти і т. д.). Це вказує на те, що саме вони формують основу шампуню.

Після покупки доглядового засобу варто звернути увагу на його колір, аромат і консистенцію. Більшість натуральних шампунів не можуть похвалитися яскравим та насиченим забарвленням, сильним ароматом чи густою консистенцією.

Купити натуральний шампунь для волосся за розумною ціною з доставкою по Харкову, Одесі, Дніпру та іншим містам України можна в онлайн-магазині органічної косметики та товарів для здоров'я Enjee.

Останні статті
Підписуйтесь на наш Telegram!
Новинки, Знижки! Секретні промокоди
Підписатися