+38 (093) 356 65 99
+38 (063) 211 94 04
Передзвонити Вам?
0
Кошик

Що являє собою натуральна олія кокосу?

Косметична кокосова олія – одний з ефективних засобів для догляду за волоссям, обличчям і тілом. Про її корисні властивості знали ще давні єгиптяни. Вони ж першими почали використовувати олію кокосу в косметичних цілях.

Природні властивості кокосу надають його маслу багато позитивних властивостей. Зокрема, його можна використовувати як натуральний доглядовий засіб з яскраво вираженим:

  • зволожуючим впливом;
  • живлячим ефектом;
  • антибактеріальною дією.

У складі масла для волосся присутні корисні для нашого організму природні компоненти. У ньому можна знайти велику кількість ненасичених жирних кислот, аскорбінову кислоту, вітаміни групи A і E, а також бетаїн.

Корисні властивості кокосової олії для волосся та тіла

Завдяки розмаїттю корисних мікро- та макроелементів у своєму складі масло кокосу може принести величезну користь для волосся. Цей натуральний продукт здатний надати неоціненну допомогу:

  • У зміцненні слабких локонів. Олія живить шкіру голови і насичує її корисними речовинами, які допомагають зміцнити коріння волосся і стимулюють його ріст.
  • У відновленні пошкодженої структури локонів. Кокосова олія запобігає втраті необхідних поживних елементів та вологи при проведенні різних заходів щодо створення ефектної зачіски (фарбування, термічного укладання, нанесення лаку тощо).
  • У боротьбі з лупою. Вичавка з плодів кокосу має протигрибкову та антибактеріальну дію. Завдяки цим властивостям, згаданий рослинний компонент можна використовувати у якості натурального засобу від лупи.
  • У збереженні яскравості та насиченості кольору фарбованого волосся. Деякі природні компоненти у складі олії кокосу допомагають закріпити фарбувальні пігменти на поверхні локонів та захистити їх від зовнішніх впливів.

Також варто відзначити, що натуральна олія кокосу підходить для будь-якого типу волосся. Головне правильно його застосовувати та враховувати індивідуальні особливості локонів.

Як використовувати косметичну олію кокосу?

Будь-який косметичний засіб буде більш ефективним, якщо ви дотримуєтесь правил його використання. І масло кокосу не є винятком із цього правила.

Існує кілька основних рекомендацій щодо застосування кокосової олії:

  • На здорові та чисті локони засіб наноситься рівномірно по всій довжині волосся, уникаючи його скупчення на шкірі голови.
  • На сухі та ламкі локони олію варто наносити перед сном. Для цього її потрібно трохи розігріти та втерти у волосся, приділяючи особливу увагу сухим кінчикам.
  • При підвищеній жирності волосся попередньо розігріте кокосове масло наноситься на шкіру голови, а не на локони.
  • У разі наявності проблеми випадання волосся, екстракт кокосу необхідно використовувати разом з іншими зміцнюючими оліями або органічною маскою для волосся і наносити на корені локонів.

Після використання олії кокосу волосся необхідно добре промити натуральним шампунем або бальзамом-ополіскувачем. У разі нанесення олії на корені варто повторити процедуру миття ще один раз для гарантованого усунення жирної плівки.

Останні статті
Підписуйтесь на наш Telegram!
Новинки, Знижки! Секретні промокоди
Підписатися