+38 (093) 356 65 99
+38 (063) 211 94 04
Передзвонити Вам?
0
Кошик

Навіщо потрібен і як впливає тонік на обличчя?

Багато хто знає про існування такого засобу для догляду за обличчям як тонік. Він являє собою прозору або напівпрозору рідину, насичену зволожуючими, очищуючими, освіжаючими і пом'якшуючими біологічно активними речовинами.

Іноді тонік для обличчя може мати слабко або чітко виражене забарвлення. Колір йому надають різні барвники, які зустрічаються у складі різних трав і екстрактів, що використовуються для створення цього доглядового засобу.

Основне призначення тоніка для обличчя полягає у фінальній підготовці шкіри до подальшого нанесення сироватки, крему чи іншого косметичного продукту. Косметологи рекомендують його використовувати після зняття макіяжу міцелярною водою та вмивання з пінкою. У цьому випадку тонік для особи:

  • видаляє залишки забруднень та завершує етап очищення;
  • відновлює оптимальний рН-баланс шкіри;
  • злегка зволожує і пом'якшує шкірний покрив.

Таким чином, згаданий косметичний продукт готує епітелій до подальшого догляду і робить його більш проникним до активних компонентів живильного крему або серуму, тим самим істотно підвищуючи їх ефективність.

Втім, цим перелік корисних властивостей тоніка для обличчя не обмежується. Крім перерахованого вище, аналізований доглядовий засіб додатково:

  • освіжає шкірний покрив;
  • бореться з сухістю та лущенням;
  • допомагає повернути здорове сяйво шкіри;
  • сприяє звуженню розширених пір.

Корисні властивості тоніка для обличчя

Також деякі різновиди тоніків спеціально створені для покращення стану проблемної шкіри. Наприклад, тонік для обличчя Clean & Sujee проводить глибоке очищення епітелію, має антибактеріальну та протизапальну дію, зменшує прояви акне і вугрового висипу.

Як правильно користуватися тоніком для обличчя?

Щоб досягти бажаного ефекту від застосування будь-якого доглядового засобу, його слід використовувати з дотриманням певних правил. Якщо мова заходить про тонік для обличчя, достатньо дотримуватися кількох простих рекомендацій:

  • Користуватися згаданим косметичним продуктом потрібно 2 рази на день (вранці та ввечері) безпосередньо після основних процедур з очищення шкіри.
  • Не застосовуйте тонік для догляду за періорбітальною зоною, за винятком тих випадків, коли виробник спеціально підібрав склад, який підходить для використання в області навколо очей.
  • Для нанесення тонізуючого засобу використовуйте ватний диск, а за наявності особливо чутливої шкіри скористайтеся тканинною серветкою.
  • Основні області застосування тоніка – лоб, щоки, ніс та підборіддя, але косметологи також рекомендують обробляти їм шию та зону декольте.
  • Змивати тонік не потрібно, він повинен повністю вбратися, після чого можна сміливо приступати до нанесення крему або сироватки для обличчя.

Правила використання тоніка для обличчя

Тонізування шкіри – важливий етап у повсякденному догляді та пропускати його вкрай небажано. Правильно підібраний тонік для обличчя допоможе підтримувати шкіру чистою, здоровою і красивою.

Любіть свою шкіру та не забувайте її тонізувати!

Останні статті
Підписуйтесь на наш Telegram!
Новинки, Знижки! Секретні промокоди
Підписатися