+38 (093) 356 65 99
+38 (063) 211 94 04
Передзвонити Вам?
0
Кошик

Що таке скраб для тіла і які проблеми він вирішує?

У косметології під словом «скраб» мають на увазі спеціальний засіб для догляду за тілом, основне завдання якого полягає в механічному очищенні шкіри від ороговілих клітин і забруднень, що в'їлися.

Головними елементами будь-якого скрабу для тіла є дрібні абразивні частинки. Це може бути морська сіль, глина, подрібнена горіхова шкаралупа або фруктові кісточки, а також багато інших натуральних інгредієнтів, що надають відлущувальну дію.

Завдяки високим абразивним властивостям, використання згаданих доглядових засобів здатне вирішити цілий комплекс проблем і поліпшити стан шкірного покриву. Зокрема, сольові скраби:

  • вирівнюють рельєф шкірного покриву;
  • очищають пори, дозволяючи шкірі вільно «дихати»;
  • допомагають боротися з целюлітом і волосками, що вросли у шкіру;
  • покращують місцевий кровообіг та зменшують набряки;
  • роблять шкіру більш гладкою, м'якою та шовковистою;
  • підвищують ефективність інших доглядових засобів;
  • відбілюють епітелій і надають йому ефекту сяйва;
  • створюють сприятливі умови для гарної засмаги.

Крім цього, у складі багатьох скрабів для тіла присутні різні допоміжні компоненти натурального походження – жирні та ефірні олії, різні трави і екстракти, вітаміни та мікроелементи.

Згадані інгредієнти посилюють ефект від проведеної процедури пілінгу, а також насичують шкіру різними поживними та зволожуючими речовинами, що прискорюють процеси оновлення шкірного покриву.

Скраб для тіла – що це і чим він корисний

Як правильно застосовувати скраб для тіла?

Щоб досягти бажаного ефекту від використання розглянутої доглядової косметики, її потрібно застосовувати грамотно. Втім, це не так складно, як здається на перший погляд.

При проведенні пілінгу за допомогою сольового скрабу достатньо враховувати 3 речі:

  • область, яка оброблятиметься (обличчя, тіло, ноги і т. д.) – від цього залежить інтенсивність проведення косметичної процедури;
  • тип вашої шкіри – цей параметр допоможе визначитися із частотою подібного догляду;
  • ваші плани щодо відвідування пляжу, солярію або прийняття сонячних ванн.

Розглянемо докладніше кожен із наведених вище пунктів. Якщо ви зібралися використовувати скраб на всьому тілі, то найбільш ретельній обробці необхідно піддавати коліна, стопи, лікті та інші потенційно проблемні зони, такі як стегна, боки, передпліччя, сідниці. А ось пілінг обличчя, шиї, області декольте потрібно проводити максимально обережно, щоб не пошкодити тонку та ніжну шкіру.

Відповідь на питання, як часто користуватися згаданим засобом для обличчя та тіла, безпосередньо залежить від типу вашого шкірного покриву:

  • для догляду за нормальною шкірою процедуру скрабування можна проводити 1 раз на 7-10 днів;
  • за наявності шкірного покриву підвищеної жирності скраб можна застосовувати від 1 до 2-х разів на тиждень;
  • у разі сухої та чутливої шкіри оптимальна частота проведення пілінгу – 1 раз на два тижні.

Окремо варто зазначити, що у разі наявності шкірних захворювань, запалення, роздратування чи ушкоджень епітелію використовувати скраб для тіла не рекомендується, оскільки це може зашкодити вашому здоров'ю.

Важливі моменти щодо застосування скраба для тіла

Що ж до останнього з перерахованих раніше факторів, то тут все просто. Попередньо очищена за допомогою скрабу шкіра більш сприйнятлива до сонячних променів, тому на неї краще лягає засмага. Так що перед відправкою на пляж, прийняттям сонячних ванн або відвідуванням солярію буде доречно провести пілінг.

Купити скраби для тіла з натуральним складом за ціною виробника можна у нашому онлайн-магазині товарів для краси та здоров'я. Доставка замовленої косметичної продукції і БАД можлива у будь-яке місто України.

Останні статті
Підписуйтесь на наш Telegram!
Новинки, Знижки! Секретні промокоди
Підписатися