+38 (093) 356 65 99
+38 (063) 211 94 04
Передзвонити Вам?
0
Кошик

Що таке сечовина і чим вона корисна?

Відразу хочемо вас заспокоїти, незважаючи на свою не надто приємну назву, косметична сечовина має мало спільного з природними виділеннями живих організмів. Це біла кристалічна речовина без їдкого запаху, отримана з вугільної кислоти.

Дослідження корисних властивостей сечовини почалося ще в XIX столітті, але в косметику для догляду за ногами, руками та тілом її стали додавати відносно недавно.

Основне призначення цього біологічно активного компонента – зволоження шкірного покриву. Сечовина здатна витягувати воду з глибоких шарів епітелію. У результаті верхні шари шкіри отримують належне зволоження, що позитивно відображається на їхньому зовнішнішньому вигляді.

Втім, на цьому корисні властивості сечовини не закінчуються. Розглянута речовина, а також косметичні бальзами для ніг та інші доглядові засоби на її основі:

  • мають ранозагоювальні властивості;
  • запобігають випаровуванню вологи з поверхні шкіри;
  • розм'якшують і прискорюють відлущування ороговілих клітин епітелію;
  • нормалізують процеси відновлення, поділу та огрубіння шкірного покриву.

А ще косметична сечовина сприяє проникненню інших корисних біоактивних речовин у внутрішні шари епітелію, тим самим збільшуючи ефективність косметичних кремів та гелів для ніг.

Роль сечовини в косметиці для догляду за тілом

На сьогоднішній день сечовину можна зустріти у складі найрізноманітніших засобів для боротьби з сухістю та лущенням, у тому числі й у косметиці для догляду за ногами.

Концентрація біоактивного компонента, що розглядається, у складі крему або бальзаму може варіювати в досить широких межах – від 1% до 50%, залежно від призначення доглядового засобу.

Ось, наприклад, косметичні креми з сечовиною від відомого вітчизняного виробника органічної косметики та фітопрепаратів, компанії ТОВ «Красота та Здоров’я», містять у своєму складі близько 40-50% розглянутого зволожуючого компонента.

  • Універсальний 40% крем із сечовиною Remuver має потужні кератолітичні властивості та відмінно підходить для догляду за нігтями та огрубілою шкірою.
  • 50% краплі з сечовиною Remuver добре справляються з розм'якшенням і відлущуванням клітин епітелію, що ороговіли, на ділянках гіперкератинізації.

Крім перерахованих засобів для догляду за нігтями та шкірою, згаданий виробник випускає спеціальні бальзами для ніг від мозолів та натоптишів Happy Feet. Вони також містять у своєму складі сечовину, що значно збільшує ефективність цієї доглядової косметики.

Купити крем з сечовиною або будь-який інший засіб для догляду за тілом з доставкою у Київ, Запоріжжя, Одесу або будь-якого інше місто України можна у нашому онлайн-магазині натуральної косметики, фітопрепаратів та товарів для здоров'я.

Останні статті
Підписуйтесь на наш Telegram!
Новинки, Знижки! Секретні промокоди
Підписатися