+38 (093) 356 65 99
+38 (063) 211 94 04
Передзвонити Вам?
0
Кошик

Чим зубний порошок кращий за пасту?

Зубний порошок – традиційний засіб для чищення зубів та ясен. Їм користувалися ще в давнину, а в 17-18 століттях його взагалі почали використовувати в масовому порядку.

З моменту появи звичної нам зубної пасти, такий засіб особистої гігієни був практично забутий. Втім, ця обставина жодним чином не впливає на той факт, що порошок для чищення зубів є не менш ефективним засобом для догляду за ротовою порожниною.

Більш того, у деяких аспектах цей продукт набагато краще очищає та відбілює наші зуби. Незаперечними перевагами зубного порошку є:

  • Натуральний склад. Для виготовлення подібних засобів особистої гігієни не використовують консерванти та синтетичні піноутворюючі речовини, які додають практично у всі пасти для чищення зубів та ясен.
  • Ретельне чищення, полірування та відбілювання зубної емалі. Згадані порошки мають гарні абразивні властивості, завдяки яким вони легко видаляють зубний наліт і бактерії.
  • Відновлююча дія порошку для чищення зубів. Рослинні екстракти у складі подібних доглядових засобів допомагають зняти запалення ясен, заспокоїти слизову та зміцнити зуби.

Крім усього іншого, цінник на зубний порошок для чищення більш демократичний, ніж на звичні нам засоби особистої гігієни для ротової порожнини. Це пов’язано з тим, що для його виготовлення застосовують лише прості та доступні речовини у вигляді очищеної крейди, вулканічного туфу чи інших мінеральних речовин, а також деякі допоміжні компоненти рослинного походження.

Особливості використання порошку для чищення зубів

На сьогоднішній день зубний порошок не надто популярний серед простих громадян. Причиною тому є не дуже зручна форма випуску такого доглядового засобу. Крім того, багато хто вважає, що постійне чищення зубів порошком призводить до пошкодження захисної оболонки зуба.

Насправді ж ймовірність подібного результату зовсім невелика, особливо при дотриманні певних правил використання подібного засобу особистої гігієни.

Для початку вам необхідно підібрати відповідний зубний порошок (профілактичний, відбілюючий або лікувальний). На цьому етапі вам варто врахувати стан ваших зубів та ясен. Оптимальним варіантом буде звернутися за консультацією до вашого лікаря-стоматолога.

Вже придбали потрібний зубний порошок і готові приступити до щоденної процедури догляду за порожниною рота? У такому разі вам варто ознайомитися з кількома важливими правилами використання такого засобу особистої гігієни:

  • Використовуйте щітку з м’яким ворсом.
  • Не опускайте зубну щітку в порошок. Це призведе до того, що він зіб’ється в грудочки або змінить свої властивості.
  • Нанести зубний порошок на зволожену щетину можна сухими руками або насипавши прямо з банки.
  • Насипаний порошок варто трохи придавити, щоб він обліпив ворс щітки.
  • Щоб збільшити ефективність порошку, його варто попередньо розвести невеликою кількістю води.
  • Процедура чищення зубів порошком триває стандартні 3-5 хвилин. По завершенню бажано прополоскати рот водою.
  • Після видалення залишків зубного порошку можна скористатися пастою або ополіскувачем для ротової порожнини.

Також зубний порошок підходить для використання у вигляді аплікацій. Просто почистіть зуби пастою, нанесіть на них змочений водою порошок, зачекайте 10-15 хвилин, а потім прополощіть рот водою.

Останні статті
Підписуйтесь на наш Telegram!
Новинки, Знижки! Секретні промокоди
Підписатися