Пивні дріжджі – це один з різновидів одноклітинних грибів, які використовуються в харчовій промисловості, косметології і навіть медицині. На сьогоднішній день існує декілька видів цих грибкових колоній:
Останній різновид розглянутих грибів найбільш корисний для здоров’я людини. Для їх створення використовують метод автоліза, тобто розщеплення клітин грибних колоній під певним температурним впливом. Найчастіше в межах 55-80 градусів за Цельсієм.
В результаті термічної обробки живі пивні дріжджі перетворюються в добре засвоювані нашим організмом компоненти:
Процес автоліза частково схожий на перетравлення їжі в шлунково-кишковому тракті, оскільки на виході дає більш прості і доступні до засвоєння сполуки – макро- і мікроелементи, а також певний перелік корисних амінокислот.
За своїм складом автолізат пивних дріжджів більш за все схожий на концентровану суміш з біологічно доступних білків, вітамінів та інших необхідних нашому організму мікроелементів.
Зокрема, дієтичні добавки на основі розщеплених грибкових колоній містять:
Крім цього, окремі представники натуральних БАД на основі автолізата пивних дріжджів додатково збагачуються рослинними екстрактами і вітамінами, що підвищує їх ефективність і забезпечує більш комплексний вплив на організм.
Чим же корисні пивні дріжджі, отримані шляхом розщеплення грибків? Завдяки великій концентрації біоактивних компонентів ці дієтичні добавки:
Список позитивних впливів автолізату пивних дріжджів на наш організм може бути істотно розширений за рахунок включення до його складу різних біоактивних компонентів рослинного походження.
У Вашому кошику поки що нічого немає