+38 (093) 356 65 99
+38 (063) 211 94 04
Передзвонити Вам?
0
Кошик

У чому сенс цукрозамінника?

Цукрозамінники – це різні природні або штучні аналоги звичного всім нам цукру. Переважна більшість подібних речовин мають знижену поживну цінність при аналогічній солодкості. Більш того, окремі різновиди замінників цукру в кілька сотень разів солодші звичайної сахарози.

Спочатку низькокалорійними підсолоджувачами користувалися лише люди, які страждають ожирінням і цукровим діабетом. Однак, відносно невисока поживна цінність подібних продуктів зробила їх дуже популярними серед тих, хто прагне збалансувати свій раціон і скинути зайві кілограми.

Таке використання натуральних цукрозамінників цілком виправдано і ось чому. Очищена сахароза, з якої і складається знайомий всім нам підсолоджувач, дуже швидко розщеплюється на 2 моносахарида, а саме глюкозу і фруктозу. Ці високоенергетичні сполуки провокують різке збільшення інсуліну. В результаті ми отримуємо значний заряд енергії, який далеко не завжди вдається витратити.

При малоактивному способі життя 2 чайні ложки цукру в день здатні спровокувати збільшення маси тіла приблизно на 2-4 кілограми на рік. Щоб не допустити подібного розвитку подій, багато громадян все частіше замислюються про відмову від звичайної сахарози на користь природних замінників цукру.

Цукрозамінники – ефективність і безпека

Як уже згадувалося раніше, все підсолоджувачі можна розділити на 2 великі групи:

  • натуральні (видобуваються з продуктів природного походження);
  • штучні (синтезовані за допомогою різноманітних технічних засобів).

Відразу ж може виникнути думка, що перша група розглянутих добавок при діабеті однозначно корисніша. Найчастіше так воно і є. Однак, в будь-якому правилі можуть бути виключення. Відмінним прикладом є фруктоза.

Цей замінник цукру є одним з перших продуктів подібного роду. Власне, переважна більшість продуктових виробів з написом «без цукру» містять в своєму складі саме фруктозу. Причому її назва може бути абсолютно різна, адже модні нині сиропи агави і топінамбура майже на 95% складаються із зазначеного з’єднання.

Енергетична цінність фруктози становить приблизно 3,7 ккал на 1 грам ваги. Це майже на 0,3 кілокалорії менше, ніж у звичайного цукру. Завдяки цьому, концентрація підсолоджувача в складі різних продуктів трохи знижена. Однак, регулярне вживання фруктози здатне уповільнити процес розщеплення жирів клітинами печінки, тим самим ставши причиною ожиріння. Саме тому подібний підсолоджувач рекомендують чергувати з іншими натуральними замінниками цукру.

Крім дієтичних добавок з фруктозою, існують безліч інших більш безпечних та ефективних замінників цукру. Наприклад, в нашому інтернет-магазині органічної косметики та фітопрепаратів представлені наступні підсолоджувачі:

  • Сукралоза. Цей продукт майже в 600 разів солодше цукру, не містить калорій і абсолютно біологічно інертний.
  • Екстракт стевії. Перевершує сахарозу по солодощі в 300 разів, а його калорійність складає 18 ккал на 100 грам. Також стевія не впливає на рівень глюкози в крові.
  • Сахарин. Перший в світі цукрозамінник штучного походження. Він досить солодкий, має нульову калорійність і не впливає на кількість інсуліну в крові.
  • Інулін. Видобувається з харчових волокон кореня цикорію. Сприяє зниженню рівня глюкози і є натуральним пребіотиком.

А ще існує чимала кількість складних замінників цукру, які збагачені різними вітамінами і рослинними екстрактами. Прикладом таких фітопрепаратів можуть стати спеціалізовані вітамінні комплекси ВітаВіт, що створені для нормалізації цукру в крові і поліпшення обмінних процесів при цукровому діабеті.

Останні статті
Підписуйтесь на наш Telegram!
Новинки, Знижки! Секретні промокоди
Підписатися